Course: Connecting and situation clarification credits: 5

Course code
SSVP23AVV
Name
Connecting and situation clarification
Study year
2023-2024
ECTS credits
5
Language
Dutch, with parts in English
Coordinator
I. van der Zee
Modes of delivery
  • Action learning
  • Assignment
  • Individual supervision
  • Lecture
  • Project-based learning
  • Self-study
  • Tutorial
Assessments
  • Connecting and situation clarification - Assessment

Learning outcomes

De student geeft de eigen professionele ontwikkeling met behulp van de vier professionele aspecten vorm, verantwoordt gemaakte keuzes en draagt binnen verschillende samenwerkingsverbanden effectief bij aan het behalen van gezamenlijke doelen. 

Content

Kwalificaties
6, 7, 8, 9 en 10

Niveau
Basis (1)
Kiezen (2)

Bij PO werk je aan de vier professionele aspecten, te weten: Lerende/reflectieve, onderzoekende, normatieve en ondernemende. De basis voor deze aspecten wordt in de eerste vier semesters gelegd, waarbij er een expliciete koppeling wordt gemaakt tussen de student als persoon, het beroep sociaal werk (kaders, internationale definitie en beroepscode, vakliteratuur, onderzoek en ervaringskennis) en de context waarbinnen de opdracht wordt uitgevoerd. Naast de vier professionele aspecten werk je binnen PO ook aan jouw rol als professionele samenwerkingspartner. Samenwerken is een essentiële vaardigheid voor de sociaal werker en doe je in verschillende samenwerkingsverbanden met diverse samenwerkingspartners. 

De toetsing van PO vindt plaats op basis van het portfolio die gedurende het leerproces word gevuld. Gedurende de eerste vier semester werk je binnen PO aan dezelfde leeruitkomst, echter wordt deze leeruitkomst op een steeds hoger niveau afgetoetst. Het gevraagde niveau wordt elk semester middels indicatoren per professioneel aspect en professionele samenwerking aangegeven. Voor de beoordeling wordt voor alle vier de semesters één beoordelingsformulier gebruikt, zodat er ruimte ontstaat voor het eigen leerproces en tempo van de individuele student. 

Gedurende het werken aan de andere onderwijsonderdelen werk je aan de vier professionele aspecten en werk je samen met verschillende mensen/samenwerkingsverbanden. Daarnaast krijg je binnen PO (verplichte en keuze) opdrachten aangeboden die je ondersteunen in jouw leerproces, creëren van (zelf)inzichten en ondersteunen in het vormgeven van jouw eigen leerproces. Zowel bij MH, MV en PO is er aandacht voor de vaardigheden die hiervoor nodig zijn, wat je al in huis hebt, wat je nog moet en wilt leren. 

Included in programme(s)

School(s)

  • School of Social Studies