Minor

Toegekend diploma
-
Programmaduur
6 maanden
ECTS credits
30
Niveau eindkwalificatie
Bachelor
Vorm
Voltijd
Taal
Engels
School
  • Instituut voor Future Environments
Locaties
  • Groningen

Minor Architectural Design

Programmabeschrijving

De minor Architectural Design (Bouwkundig Ontwerp) is een aantrekkelijke en uitdagende minor voor studenten met ontwerpvaardigheden en interesse in de bebouwde omgeving om ons heen.

Deze minor geeft inzicht in de wijze waarop problemen in de verschillende gebieden van de bebouwde omgeving op een creatieve manier/in een creatieve vorm opgelost kunnen worden. De student leert methoden om (maatschappelijke) problemen met behulp van ruimtelijke oplossingen aan te pakken. 
De student ontwikkelt zijn ontwerpmentaliteit, waarin hij problemen tegelijkertijd kan analyseren en oplossen. We gebruiken het zogenaamde design-denken, een oplossings- en actiegerichte methodologie om een wenselijke en betere toekomst te creëren. Deze methodologie gaat uit van logica, verbeeldingskracht, intuïtie, technische mogelijkheden en systemische onderbouwing om te onderzoeken wat er mogelijk zou kunnen zijn. 

De student ontwikkelt bovendien het vermogen om in een bouwproces concepten te visualiseren en de verschillende betrokken partijen te adviseren. De minor heeft een flexibele structuur waarin de student zich al naargelang eigen interesse, fascinatie en reeds verworven kennis kan ontwikkelen.
 

Leeruitkomsten

BE02 – Vormgeven
  1. De student is in staat zijn/haar kennis van de fundamentele aspecten van planning en compositie/ordening en opbouw (zowel twee- als driedimensionaal) op een weloverwogen manier toe te passen voor ruimtelijk onderzoek door ontwerp.
  2. De student is in staat de ontwerpmentaliteit breder toe te passen, als een strategie die is ontworpen om de problemen die inherent zijn in de bebouwde omgeving op te lossen.
  3. De student is in staat op een methodische en goed onderbouwde manier een integraal architectonisch ontwerp voor een gebouw te creëren en verder ontwikkelen in een bekende/vertrouwde en complexe reallife/levensechte situatie/context.
BE03 - Specificeren
  1. De student is in staat architectonische presentatietechnieken op een methodische en goed onderbouwde manier te verkennen als onderdeel van zijn/haar visuele onderzoek.
  2. De student is in staat de resultaten van de precedentanalyse te beoordelen en categoriseren, en die resultaten te generaliseren naar een aanvraag die is gebaseerd op gestandaardiseerde systemen en oplossingen.
BE07 - Onderzoek uitvoeren
  1. Op basis van zijn/haar eerdere studie is de student in staat om weloverwogen gebruik te maken van zijn/haar kennis van de basisbegrippen object en ruimte, vorm en tegenvorm, structuur, plasticiteit en engagement.
  2. De student is in staat om in een persoonlijk projectplan onderzoeksvragen te formuleren met betrekking tot de bebouwde-omgevingsaspecten van een ruimtelijke-ontwikkelingsvraagstuk.
  3. De student is in staat om kennis die is opgedaan via de literatuur en diverse media te gebruiken om een onderzoeksvraag te beantwoorden, waarbij hij/zij rekening houdt met zijn/haar eigen interesses/aandachtsgebieden/voorkeuren.
BE08 – Communiceren en samenwerken
  1. De student is in staat architectonische presentatietechnieken toe te passen door de resultaten van zijn/haar visuele onderzoek te presenteren.
  2. De student is in staat de materiaalkeuze voor de geanalyseerde precedenten te rechtvaardigen en kan deze bovendien met behulp van schetsen, tekeningen, tekst, foto's en diagrammen toepassen in zijn/haar eigen ontwerp.
  3. De student is in staat de vereiste kennis, vaardigheden en competenties die hij/zij heeft opgedaan in andere studiegebieden mee te nemen in de overwegingen en deze toe te passen tijdens het werken in een team.
  4. De student is in staat in woord en beeld te reflecteren op zijn/haar eigen positie ten opzichte van de vakgebieden in zijn/haar studierichting, en op zijn/haar prestaties met betrekking tot de kennismodules.
  5. De student is in staat de resultaten van zijn/haar onderzoek en het ontwerpproces in woord en beeld te presenteren door de relevante informatie op gedetailleerde schaal en gedetailleerd niveau te over te brengen.