Opleiding

Toegekend diploma
Bachelor of Science
Programmaduur
48 maanden
ECTS credits
240
Niveau eindkwalificatie
Bachelor
Vorm
Voltijd
Taal
Nederlands
School
  • Instituut voor Engineering
Locaties
  • Groningen

Industrieel Product Ontwerpen

Programmabeschrijving

Kenmerkend voor IPO is het innovatief mensgericht ontwerpen van betekenisvolle producten. Daarin worden vorm, functie en beleving door beschikbare en nieuwe technologieën verwerkt tot innovatieve toepassingen, die mensen gebruiken in hun dagelijks leven van werken, leren, zorgen, spelen en vermaak.

* Product kan ook een machine, dienst, systeem, omgeving, experience, interaction, of business zijn.


Leeruitkomsten

De IPO-ingenieur onderzoekt en identificeert al ontwerpend behoeften, wensen en eisen van (toekomstige) gebruikers rekening houdend met fysieke, sociale en maatschappelijke omgeving en de stand van techniek. Hij/zij vertaalt de uitkomsten in een visie op productgebruik. Dit vormt de basis voor een idee voor een product*.
De IPO-ingenieur werkt het idee voor een product* uit in gevisualiseerde en gematerialiseerde concepten. Hij/zij specificeert kenmerken en vereisten op iteratieve wijze gebruikmakend van (creatieve) methoden, technieken en instrumenten. Dit vormt de basis voor prototypes.  
De IPO-ingenieur vertaalt visuele concepten naar prototypes die functioneren, te produceren zijn, een onderbouwde business case hebben en aansluiten bij de beleving van verschillende gebruikers. Hij/zij ontwerpt en verbetert de interactie tussen gebruikers en producten op iteratieve wijze door ontwikkelde prototypes te onderzoeken gebruikmakend van gebruik(er)sonderzoek en/of (creatieve) methoden, technieken en instrumenten.

Programma

Industrieel Product Ontwerpencredits

Minor / Elective Programme 30

vrije keuzeruimte

Pre-graduation Programme 30