Opleiding

Toegekend diploma
Master of Science
Programmaduur
24 maanden
ECTS credits
60
Niveau eindkwalificatie
Master
Vorm
Deeltijd
Taal
Nederlands
School
  • Academie voor Gezondheidsstudies
Locaties
  • Groningen

Healthy Ageing Professional

Programmabeschrijving

Het programma van de master Healthy Ageing Professional omvat 60 ECTS credits.

Het doel van de masteropleiding Healthy Ageing Professional is om professionals op te leiden tot een ambitieuze change agent. Als change agent houd je je bezig met het anders positioneren en organiseren van gezondheid in de veranderende maatschappij. Deze transitie naar Healthy Ageing verlegt het zwaartepunt van de zorg voor gezondheid van cure/care naar amplitie; het versterken van gezondheid.
Het participeren (meedoen) in de maatschappij en er positieve waarde uithalen staat hierbij centraal.​​​​​​​​​​​​​​ Je leert om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken, de samenwerking aan te gaan met andere professionals en gebruikers, en op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen. De vraagstukken worden vanuit interprofessioneel perspectief bekeken met aandacht voor preventie, participatie, organisatie, leefstijl, sport en bewegen.

 

Leeruitkomsten

De masteropleiding biedt een professioneel frame met daarin de oriëntatie op de volgende competenties:

1. Professionele identiteit

De HA-professional reflecteert kritisch op de individuele beroepsidentiteit en positioneert deze in het licht van ontwikkelingen in het veld. De professional ontwikkelt zijn beroepsidentiteit actief, hij stelt zich daarmee ten dienst aan het hoger belang van Healthy Ageing in de maatschappij.

2. Kritische kennisopvatting en paradigma’s

De HA-professional is in staat om op adequate wijze vanuit een kritische kennisopvatting evidence informed te handelen. Hij positioneert verschillende paradigma’s en schakelt hiertussen, waar nodig en mogelijk, ten behoeve van innovatie in Healthy Ageing.

3. Creativiteit in innovatieprocessen

De HA-professional is in staat om gebruik te maken van creativiteit en past creatieve methodes toe in het ontwerpen en implementeren van innovaties gericht op Healthy Ageing.

4. Leiderschap in innovatieprocessen

De HA-professional neemt op adequate wijze een leidende en ondernemende rol in innovatieprocessen gericht op Healthy Ageing.

5. Inrichten van innovatieprocessen

De HA-professional kan op adequate wijze systematisch vormgeven aan een innovatieproces vanuit een lokale context of een bredere, maatschappelijke context van Healthy Ageing. Hij weet daarbij ideeën om te zetten in tastbare resultaten door innovatie te koppelen aan ondernemerschap.

6. Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek

De HA-professional zet onderzoek in om tot innovatie te komen binnen de eigen beroepspraktijk en in samenspraak met professionals en cliënten. Hij creëert daartoe in zijn praktijk een omgeving waarin praktijkgericht onderzoek integraal onderdeel uit maakt van zijn handelen. Dit onderzoek heeft direct impact in de onderzochte beroepspraktijk en levert een actieve bijdrage aan kennisontwikkeling.