Vak: Stage credits: 29

Vakcode
TPVB16STG
Naam
Stage
Studiejaar
2019-2020
ECTS credits
29
Taal
Nederlands
Coördinator
A.T. Sinnema
Werkvormen
  • Stage internationaal
  • Stage, werk
Toetsen
  • Criteriumgericht Interview - Stage

Leeruitkomsten

Ondernemend werken (leeruitkomst 9)
Interdisciplinair en (internationaal) samenwerken (leeruitkomst 10)
Reflectief vermogen (leeruitkomst 12)
Ethisch sensitieve handelswijze (leeruitkomst 13)

Niveau per leeruitkomst
Gevorderd

Cursusleeruitkomsten
De leeruitkomsten voor deze cursus zijn de leeruitkomsten uit het Groningen competentieprofiel.

Leeruitkomst ‘Ondernemend werken’:
De student schat op proactieve, zelfverzekerde en resultaatgerichte wijze in waar zijn professionele deskundigheid als Toegepast Psycholoog van waarde kan zijn voor gedragsvraagstukken vanuit het werkveld.

Leeruitkomst ‘Interdisciplinair en (internationaal) samenwerken’:
De student laat zien dat hij in staat is om teamgericht constructief samen te werken met en zich aan te passen aan een beroepsomgeving die gekenmerkt wordt door multidisciplinariteit en/of diversiteit. Bij deze samenwerking bouwt hij relaties uit met collega’s en zet hij zich in voor de ontplooiing van de organisatie waar hij deel van uitmaakt en de actualisatie van het beroep dat hij uitoefent. De BaTP kan zijn beroepsmatig handelen plaatsen in internationale context.

Leeruitkomst ‘Reflectief vermogen’:
De student laat zien dat hij in staat is om kritisch te reflecteren op zijn beroepsspecifieke functioneren en zich op basis daarvan verder te ontwikkelen als professional.

Leeruitkomst ‘Ethisch sensitieve handelswijze’:
De student toetst zijn handelen aan zijn morele opvattingen en aan professionele, wettelijke en ethische codes. Hij overziet de gevolgen van zijn handelen voor de direct betrokkenen en voor de samenleving en houdt hier vooraf rekening mee. Zijn handelen wordt gekenmerkt door respect voor ieders achtergrond, normen, waarden en kenmerken.

Inhoud

In de stage ligt de nadruk op het zelfstandig functioneren in de praktijk. De student werkt tijdens de stage mee in de dagelijkse praktijk van de organisatie. De student past hier zijn/haar kennis en vaardigheden als toegepast psycholoog toe en toetst deze aan de beroepspraktijk. Ook is het mogelijk dat de student in het kader van de dagelijkse werkzaamheden aan een specifieke stageopdracht werkt, gerelateerd aan de (toegepaste) psychologie. Door op deze manier mee te draaien, maakt de student kennis met het werkveld en het werkende leven, pas de student de opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van de psychologie toe in de praktijk en wordt het voor de student als stagiair mogelijk om de positie als toegepast psycholoog binnen de organisatie te bepalen. 
De inhoud van de stageperiode kan heel divers zijn, maar tijdens de stage wordt de student altijd op eindniveau beoordeeld op de competenties professioneel werken en ondernemend werken. De kaders van de werkzaamheden zijn daarbij altijd één of meerdere van de drie specifieke beroepscompetenties van toegepaste psychologie: beïnvloeden van gedrag, beoordelen van gedrag en praktijkgericht onderzoek. De doelstelling van de stage is tweeledig. Ten eerste leert de student in de praktijk door mee te draaien met professionals en ten tweede draagt de student op de één of andere wijze bij aan de praktijk, door zijn/haar specifieke kennis en vaardigheden te verbreiden of toepasbaar te maken in de beroepspraktijk van een toegepast psycholoog. De student komt dus zowel iets ‘halen’ als iets ‘brengen’ tijdens de stage.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies