Vak: Vrije ruimte 5EC credits: 5

Vakcode
TPVH1VRIJ1
Naam
Vrije ruimte 5EC
Studiejaar
2019-2020
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.I. Wolthuis
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Opdracht 5 EC - Opdracht

Leeruitkomsten

Beoordelen van gedrag (leeruitkomst 1), Beoordelen van gedrag (leeruitkomst 2), Beoordelen van gedrag (leeruitkomst 3), Beïnvloeden van gedrag (leeruitkomst 4), Beïnvloeden van gedrag (leeruitkomst 5), Beïnvloeden van gedrag (leeruitkomst 6), Praktijkgericht onderzoeken (leeruitkomst 7), Toepassen van de Psychologische body of knowledge (leeruitkomst 8), Ondernemend werken (leeruitkomst 9), Interdisciplinair en (internationaal) samenwerken (leeruitkomst 10), Kritisch brongebruik (leeruitkomst 11), Reflectief vermogen (leeruitkomst 12), Ethisch sensitieve handelswijze (leeruitkomst 13), Helder redeneren (leeruitkomst 14).

Niveau per leeruitkomst
Verdiepend

Cursusleeruitkomsten
Deze cursus geeft de student de gelegenheid in de slotfase van de studie bepaalde competenties of kennisgebieden extra aandacht te geven. Dat kan zijn omdat een bepaald domein de interesse heeft, maar het kan ook zijn dat een bepaalde competentie nog extra aandacht behoeft. Dit studieonderdeel geeft de student dus de gelegenheid extra elementen aan de opleiding toe te voegen, verdiepend of verbredend, net wat de student kiest.
Er wordt in ieder geval gewerkt aan het 'professioneel werken' en daarnaast (afhankelijk van de aard van de opdracht) aan het 'beoordelen van gedrag', het 'beïnvloeden van gedrag' en/of 'praktijkgericht onderzoeken'.

Inhoud

De cursus vrije ruimte mag naar eigen inzicht besteed worden en behoort tot het verplichte, reguliere programma van de opleiding Toegepaste Psychologie. De activiteiten die de student gaat ondernemen hebben een duidelijk raakvlak met (de competenties of het werkveld van) Toegepaste Psychologie. In het voorstel wordt uitgelegd wat de relevantie is voor de studieloopbaan van de student en aan welke beroepscompetenties gewerkt wordt. Er wordt in ieder geval gewerkt aan het 'professioneel werken' en daarnaast (afhankelijk van de aard van de opdracht) aan het 'beoordelen van gedrag', het 'beïnvloeden van gedrag en/of 'praktijkgericht onderzoeken'.

Elke student mag een eigen voorstel indienen, maar ook een voorstel geschreven door twee of meer studenten kan gehonoreerd worden. Aangezien elke student een individuele beoordeling krijgt, moet wel ieders bijdrage duidelijk herkenbaar zijn. Deze cursus heeft geen vaste start- of einddatum, dus ook bij het bepalen wanneer de student aan deze cursus wilt werken en wanneer hij/zij deze wil afronden, geniet veel vrijheid.
De toetsing kan bestaan uit de beoordeling van een verslag (een artikel, literatuurstudie, adviesrapport), een portfolio of een andere wijze van toetsing waarmee de cursuseigenaar op voorhand heeft ingestemd. Daarnaast moet ook de beoordelend docent vooraf akkoord zijn met de opdracht, de beoordelingscriteria en de voorgestelde deadline.

Bijzonderheden
Het is niet mogelijk een ander programma te volgen in plaats van dit verplichte programma. Het is in beperkte gevallen wel mogelijk om de vrije ruimte in te vullen door een cursus binnen keuzesemester I of de minor Werkcoach. De student volgt hiervoor de procedure die te vinden is op Intranet.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies