Vak: Project Integrale Opdracht B credits: 2

Vakcode
TPVM17WERK1B
Naam
Project Integrale Opdracht B
Studiejaar
2019-2020
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
P.P.J.N.M. Glasbergen
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Individueel
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

Communicatieve vaardigheden
De student wisselt op een toegankelijke wijze informatie uit met de individuele werkgevers/werkzoekenden en groepen, formele en informele (partner) organisaties, andere professionele disciplines en relevante beleidspartijen over de voortgang van activiteiten en de factoren die daarop van invloed zijn. Verder formuleert hij ingewikkelde zaken kernachtig en weet woorden trefzeker te kiezen.

Coachen
De student geeft sturing aan individuele mensen of aan een groep in het kader van de verdere ontwikkeling, passend bij de (werk)situatie. Hij kan mensen vanuit verschillende doelgroepen beïnvloeden in hun gedrag door stelselmatig terug te koppelen, samen met hen oorzaken van successen en falen na te gaan, mogelijkheden tot verbetering te onderzoeken en verder aanwijzingen te geven en of advies te geven.

Probleemanalyse
De student signaleert problemen, herkent belangrijke informatie, zoekt relevante informatie en legt verbanden tussen de gegevens. Spoort mogelijke oorzaken van problemen op en zoekt naar ter zake doende gegevens.

Besluitvaardigheid
De student kan op basis van vergaarde informatie en kennis adequate beslissingen nemen.

Plannen en organiseren
De student formuleert heldere doelstellingen en resultaten en is er actief op gericht om deze te behalen.

Netwerken
De student bouwt een netwerk van (in)formele contacten op die voor hemzelf en/of de integrale opdracht functioneel is of kan worden.

Inhoud

De student duikt in het eerste gedeelte van de integrale opdracht met drie andere studenten in een organisatie uit het werkveld die zich bezighoudt met cliënten die een probleem hebben op het gebied van arbeid. In dit eerste blok gaan studenten een praktijkgericht onderzoek doen. De organisaties uit het re-integratie werkveld stuiten in de praktijk tegen verschillende problemen. Studenten krijgen de kans om outreachend de diverse vraagstukken aan te pakken.
 
Het onderzoek wordt ondersteund door diverse trainingen en coaching vanuit de opleiding maar vindt tevens plaats op locatie (de empirie). Het werkveld neemt het expertisegedeelte van de begeleiding op zich. Dit onderzoek mondt uit in een adviesrapport, bestaande uit drie onderdelen: intake, instrumenten en werkgevers.
Het ingebonden onderzoeksrapport wordt tijdens het symposium uitgereikt aan de aanwezigen van de organisatie waarbinnen de studenten de integrale opdracht hebben uitgevoerd. Tijdens de tussentijdse coachmomenten en tijdens het symposium zien en horen de studenten in het kader van kennisdeling de informatie over de andere organisaties.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies