Vak: Studentparticipatie credits: 1

Vakcode
TPVP17STUPAR
Naam
Studentparticipatie
Studiejaar
2019-2020
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
R.S.J. Wester
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Project opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

Ondernemend werken (leeruitkomst 9), Interdisciplinair en (inter)nationaal samenwerken (leeruitkomst 10), Ethisch sensitieve handelswijze (leeruitkomst 13)

Niveau per leeruitkomst
Inleidend


Cursusleeruitkomsten
  1. De student vindt en onderhoudt relevante contacten uit de (beroeps)praktijk om een maatschappelijke project te vinden waar hij/zij een actieve bijdrage aan kan leveren. (ondernemend werken, netwerken)
  2. Daarnaast bouwt de student tijdens de maatschappelijke stage een professioneel netwerk op (ondernemend werken, netwerken), doordat je met diverse mensen samenwerkt (interdisciplinair en (inter)nationaal samenwerken)
  3. De student oriënteert zich op de sociale kaart van Groningen (kennis van de markt) en oriënteert je op de toekomstige beroepspraktijk van de toegepast psycholoog (beroepenoriëntatie) (ondernemend werken, creativiteit).
  4. De student past de eerste opgedane basiskennis en -vaardigheden aangaande de beroepscompetenties (‘beïnvloeden van gedrag’, ‘beoordelen van gedrag’ en ‘praktijkgericht onderzoeken’) toe in een zelf gekozen maatschappelijke context (ondernemend werken, profileren).
  5. De ervaringen uit de praktijk zetten de student aan om na te denken over het eigen functioneren, op basis waarvan de student zich verder kan ontwikkelen als professional (reflectief vermogen).
  6. De student oefent in het omgaan met anderen, met respect voor de achtergrond, normen, waarden en kenmerken van die anderen (ethisch sensitieve handelswijze).

Inhoud

Als opleiding Toegepaste Psychologie willen we studenten medeverantwoordelijk maken voor de samenleving en hun maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Binnen het eerste studiejaar kan de student binnen de cursus Studentparticipatie 1 EC krijgen voor hun bijdrage, wat neerkomt op 28 praktijkuren die op diverse manieren in overleg met het bedrijf of de organisatie, met goedkeuring van de studieloopbaanbegeleider, ingevuld kunnen worden. Deze inzet draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling, de student doet ervaring op met verschillende doelgroepen en deze inzet biedt ondersteuning voor mensen die wat extra hulp nodig hebben.
Voor meer informatie raadpleeg de studiehandleiding op BB onder Studieloopbaanbegeleiding. Vacatures vindt de student op intranet onder het tabblad studieloopbaankeuze.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies