Vak: Informatievaardigheden credits: 2

Vakcode
TPVP2INFV
Naam
Informatievaardigheden
Studiejaar
2019-2020
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
J. Beeksma
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

Praktijkgericht onderzoeken (leeruitkomst 7), Kritisch brongebruik (leeruitkomst 11)


Niveau per leeruitkomst:
Kritisch brongebruik - verdiepend, Praktijkgericht onderzoeken - inleidend.


Cursusleeruitkomst:
  • De student kan de APA-regels toepassen om te verwijzen naar verschillende bronnen (internet, wetenschappelijk, vakbladen, klassieke media) zowel in de tekst als in de literatuurlijst (kritisch brongebruik).
  • De student kan zelfstandig in de context van praktijkgericht onderzoek van verschillende bronnen (internet, wetenschappelijk, vakbladen, klassieke media) op basis van het doel van de zoekactie de bruikbaarheid analyseren (praktijkgericht onderzoeken).
  • De student kan in de context van praktijkgericht onderzoek bronnen (internet, wetenschappelijk, vakbladen, klassieke media) kritisch beoordelen op autoriteit, actualiteit, objectiviteit en nauwkeurigheid (kritische brongebruik en praktijkgericht onderzoek).

Inhoud

Het doel van de cursus is om studenten informatievaardig te maken. Dit betekent dat de studenten in deze cursus bronnen leren te zoeken en daarnaar te verwijzen volgens de APA-standaard. Daarnaast leren de studenten om bronnen op waarde te schatten door onder andere kijken naar de betrouwbaarheid. Ook leren studenten de juiste bronnen te kiezen op basis van de eisen van het doel van de zoekactie.

Bijzonderheden:
Er geldt actieve participatie als voorwaarde voor toetsing. Details hierover staan in SHL.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies