Vak: Examen Beroep: afstudeerproject onderdeel presentatie credits: 3

Vakcode
DBVB18EXP1
Naam
Examen Beroep: afstudeerproject onderdeel presentatie
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.M. Maring
Werkvormen
  • Individueel
Toetsen
  • Verslag/presentatie - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Presentatie
  • De student geeft in zijn presentatie een heldere uiteenzetting van onderzoeksvraag beroepsproduct.
  • De student kan tijdens de presentatie keuzes in het beroepsproduct toelichten met trefzekere verwijzing naar onderzoeksresultaten uit bronnen
  • De student reageert alert en inhoudelijk adequaat op publieksvragen.

Inhoud

Studenten leren hoe ze in het kunsteducatieve werkveld een bijdrage kunnen leveren aan specifieke onderwijsmomenten en situaties. Dit doen ze in de vorm van praktijkgericht onderzoek (afstudeerproject)  binnen de afstudeerfase. De nadruk ligt op het signaleren van een probleem in het werkveld (binnen- en/of buitenschools), om vervolgens een beroepsproduct te ontwerpen dat tot doel heeft het veranderen/verbeteren van de specifieke situatie. De beroepsproducten leveren een bijdrage aan een specifieke beroepssituaties en dienen een ‘antwoord’ te geven op specifieke problemen.
 
De uitkomsten van het afstudeerproject moeten mondeling worden gepresenteerd aan de docenten, begeleiders, studenten en andere geïnteresseerden.
In de presentatie worden diverse zaken opgenomen, zoals de problematiek op de onderzoekslocatie, het beroepsproduct en de uitkomsten van de test.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva