Vak: Projectweek 2 credits: 1

Vakcode
DBVH2PRW2
Naam
Projectweek 2
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.M. Maring
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Projectweek 2 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • Interculturaliteit
  • Samenwerken
Beoordeling op presentie, leer-/werkhouding, samenwerking, toe-eigenen, kwaliteit presentatie

Inhoud

Het thema interculturaliteit kom je overal tegen in onze hedendaagse cultuur. Steeds meer individuen articuleren hun identiteit op een  kruispunt  van culturen. Ontmoetingen vragen steeds meer om een beschaafde verkenning van elkaars culturele uitgangspunten. In de kunst kom je interculturaliteit als thema ook vaak tegen in de persoon van specifieke kunstenaars en ook in thematische tentoonstellingen.
Er wordt gestart met gastdocenten kunstenaars.
Daarna keuze uit verschillende workshops waaraan gedurende de week aan gewerkt wordt met een eindpresentatie aan het einde van de week. De workshopdocenten: Loes en Herman (meer verhaalgericht), Paula en Marianne (meer gericht op video./digitale verwerking), Nico en Louise (gericht op theatervormgeving).
Voor de projectweek neemt elke student deel aan een interview van een buitenlandse student van Academie Minerva. Uit dat interview komt informatie (een fascinerend verhaal, een intrigerende persoon, een merkwaardig spreekwoord (of, of, of) en die informatie is aanleiding tot beeldende verwerking in de workshops.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva