Vak: Plastics/Laser/Keramiek credits: 1

Vakcode
DBVP17TCL1
Naam
Plastics/Laser/Keramiek
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.M. Maring
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
Toetsen
  • Plastics/Laser/Keramiek - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Beoordeling leer-/werkhouding, beheersing materiaal en gereedschappen

Inhoud

Plastics en Lasersnijden:
Technische cursus met instructie voor het leren veilig te werken met het materiaal en de machines in de werkplaats en het op de juiste manier bedienen van de lasersnijder. Uitgangspunt is het leren kennen van de mogelijkheden van het materiaal plexiglas
Studenten halen uit een plaatje plexiglas een eigen vorm vanuit hun werkthema. Aan bod komen de materiaaleigenschappen, veiligheid, figuurzagen, boren, natschuren tot aan het uiteindelijke polijsten.
De gemaakte vorm wordt digitaal ‘omgezet’ of opnieuw getekend in Adobe Illustrator. Op basis van dit deze tekening kan de lasersnijder worden aangestuurd en kan dezelfde vorm uitgesneden worden.
 
Keramiek:
Het betreft een quick and dirty’ cursus van 4 dagdelen op het kunstencentrum Vrijdag waar Susan van Straten in een keramiekwerkplaats een programma aanbiedt waar de student de technieken krijgt aangereikt en onderzoekt.
Basistechnieken en wetenswaardigheden omtrent klei en keramiek: opbouwen, garneren, draaien, gieten, drogen, glazuren, stoken van de oven.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva