Vak: Vrije Studiepunten 1 credits: 10

Vakcode
DMVB20VRS4
Naam
Vrije Studiepunten 1
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Action learning
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
  • Stage, werk
Toetsen
  • semester 7 - Verslag
  • semester 8 - Verslag

Leeruitkomsten

Afhankelijk van de omstandigheid en het doel waarvoor de vrije studiepunt wordt ingezet. Hierdoor heeft de student de mogelijkheid om zelf keuzes te maken en zich zodoende in een specifieke eigen/ individuele richting te ontwikkelen en te bekwamen, een ander belangrijk doel van deze studiepunten is, dat de student de gelegenheid krijgt om zich te verdiepen in vragen en omstandigheden uit de actualiteit van het werkveld.

Inhoud

Door de vrije studiepunten krijgt de student de mogelijkheid om zich te specialiseren en eigen accenten te leggen binnen zijn studie. Hieronder staat beschreven aan welke voorwaarden de investering van deze studiepunten moet voldoen en welk traject een student hiertoe dient te volgen

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de toekenning van een vrij studiepunt dient de student gebruik te maken van het daartoe bestemde formulier. De student doet daarin een helder voorstel over de wijze waarop hij die wil vormgeven. In het voorstel geeft de student duidelijk aan wat de relevantie is van de invulling ten opzichte van zijn studie; er moet dus sprake zijn van een duidelijke relatie tussen de invulling van vrije studiepunten en de studie als geheel. De studiepunten mogen zowel intern (dus binnen het conservatorium) als extern worden ingevuld. De vrije studiepunten kunnen voor de student als doel hebben zich specifieke vaardigheden (zowel inhoudelijke als organisatorische) te verwerven. Dit kan als doel hebben zich te specialiseren of bepaalde leemtes weg te werken.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium