Vak: Information Management credits: 5

Vakcode
FCDH19IM1A
Naam
Information Management
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P. Cramer
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Information Management 1 - Schriftelijk, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

  1. De student beschrijft en geeft concrete voorbeelden van de basisbeginselen van het vakgebied administratieve organisatie.        
  2. De student geeft voorbeelden van  de deelprocessen van een handels- en productiebedrijf met inbegrip van de bijbehorende registraties, controles en managementinformatie.
  3. De student kent de verschillende typen dienstverlenende organisaties en bijbehorende maatregelen t.a.v. de opbrengstverantwoording en past dit toe op een casusbeschrijving.
  4. De student onderkent, op basis van een casusbeschrijving, de risico’s binnen een handels-, productie- en dienstverlenend bedrijf en beschrijft bijbehorende beheersmaatregelen.
  5. De student stelt bij een gegeven procesbeschrijving een detailprocesschema op.

Inhoud

Voor bedrijven en andere organisaties is het belangrijk 'in control' te zijn. Belangrijk hierbij is te bepalen welke informatie benodigd is om dit te bereiken en vanzelfsprekend dient deze informatie betrouwbaar te zijn. Een goede administratieve organisatie draagt hiertoe bij en geeft zekerheid over de betrouwbaarheid van de processen en van de informatieverzorging.

Aan de orde komen (de administratieve kant van) het inkoop-, productie- en verkoopproces, waarbij een (minder complexe) handelsorganisatie of productiebedrijf centraal staat. Hierbij wordt aandacht besteed aan het onderkennen van risico's en vervolgens het bepalen van de juiste beheersmaatregelen. Vervolgens wordt op basis van deze kennis ingegaan op de administratieve organisatie van dienstverlenende bedrijven. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management