Vak: Management Information Systems credits: 5

Vakcode
FCDH19MIS1C
Naam
Management Information Systems
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P. Cramer
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Management Information Systems 1 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  1. De student voert een analyse van de informatiebehoeften uit, die noodzakelijk is voor het besturen en beheersen van de organisatie.
  2. De student stelt op basis van procesbeschrijvingen en gewenste managementinformatie functionele eisen op voor een informatiesysteem (met gebruikmaking van schematechnieken).
  3. De student levert een bijdrage aan de keuze voor een relevant geautomatiseerd systeem (niet alleen persé gericht op financiële gegevens) en de inrichting hiervan.
  4. De student kan op basis van functionele eisen een database/spreadsheet ontwerpen en implementeren
  5. De student maakt een analyse van benodigde managementinformatie (zowel terugkerende als specifieke informatie) en is in staat deze uit een geautomatiseerd systeem op te vragen en weer te geven in een tool voor digitale visualisatie.
  6. De student maakt een analyse van te nemen maatregelen ten behoeve van de beveiliging en het beheer van informatiesystemen.

Inhoud

In de beroepspraktijk is betrouwbare informatie nodig om goede beslissingen te kunnen nemen en op een juiste manier sturing te kunnen geven aan een organisatie. Voorbeelden van dergelijke informatie zijn bijvoorbeeld productie- of financiële resultaten. Belangrijk hierbij is dat alle relevante informatie voor het maken van de juiste beslissing betrouwbaar is. De gegevens komen uit verschillende bronnen en worden na omvangrijke bewerkingen gerapporteerd bijvoorbeeld via business intelligence software. Belangrijke begrippen hierbij zijn datavisualisatie en data-analyse.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management