Vak: Action Learning: Advanced Finance & Control credits: 10

Vakcode
FCDH20ALAFC
Naam
Action Learning: Advanced Finance & Control
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S. van der Ploeg-Hooghiemstra
Werkvormen
  • Action learning
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Analyse Jaarrekening - Opdracht
  • Beroepsproduct - Opdracht

Leeruitkomsten

Competentienaam en niveau:
 
FEM-brede leeruitkomsten
De student communiceert zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands (F4) en Engels (B2) binnen een financieel economische context. De communicatie is gericht op advies en professionele meningsvorming. (Niveau 3)
 
Finance & Control leeruitkomsten
 
LU 7 : De student stelt externe verantwoordingsoverzichten op en analyseert deze, rekening houdend met richtlijnen en wet- en regelgeving (Finance, Operations en Reporting) (niveau 3)
 
en keuze uit 1 van de volgende onderdelen :
 
Business Strategy & Risk
LU 1 : De student faciliteert inzicht in de externe omgeving van een organisatie en geeft advies aan het (lijn)management met als doel het nemen van de juiste beslissingen voor een organisatie (Strategic management) Niveau 3

Treasury Management
LU 4 :De student adviseert over financiële vraagstukken, rekening houdend met fiscale aspecten en financiële risico’s (Finance, Operations en Reporting).
 
Business Control
LU 2 : De student levert een bijdrage aan het ontwerpen van het management control systeem van een organisatie, gericht op sturing, beheersing en monitoring van een organisatie, zodanig dat de strategische doelen bereikt worden (Performance management).
LU 3 : De student selecteert geschikte analysemethodes gericht op het nemen van de juiste beslissingen voor een organisatie en past deze toe (Performance management).
LU 4 : De student adviseert over de inrichting van de informatievoorziening en bedrijfsprocessen gericht op het managen van risico’s in een organisatie (Governance, Risk, Compliance).
LU 5 :De student adviseert over financiële vraagstukken, rekening houdend met fiscale aspecten en financiële risico’s (Finance, Operations en Reporting).
LU 6: De student adviseert over de optimale inrichting van informatievoorziening en bedrijfsprocessen, gericht op de effectiviteit en efficiëntie van een organisatie (Finance, Operations en Reporting).
 
 

Inhoud

a. De student maakt een kwalitatief voldoende beroepsproduct  op het gebied van financial accounting (analyse van de jaarrekening) die relevant en bruikbaar zijn voor de opdrachtgever.

b. De student maakt een kwalitatief voldoende beroepsproducten op het gebied van Business Strategy & Risk of Business Control of Treasury Management die relevant en bruikbaar zijn voor de opdrachtgever.

c. De student toont schriftelijke vaardigheden gericht op rapporteren en adviseren in het Nederlands

d. De student voert zelfstandig een adviesgesprek met de opdrachtgever naar aanleiding van het beroepsproduct dat wordt of is opgeleverd, waarin hij de gespreksstructuur van een adviesgesprek handhaaft en waarin hij zich adequaat verhoudt tot de specifieke en onvoorspelbare context van het gesprek.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management