Vak: Business Strategy and Risk credits: 5

Vakcode
FCDH20BSR1C
Naam
Business Strategy and Risk
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.W. van der Zee
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Business Strategy and Risk - Opdracht

Leeruitkomsten

  •  De student brengt de externe omgeving van de organisatie in kaart gebruik makend van diverse strategische modellen.
  •  De student signaleert en beschrijft diverse trends en veranderingen in de omgeving en kan dit verwerken in de strategie van de organisatie.
  •  De student beschrijft en plaatst het theoretisch kader rondom strategisch risicomanagement (waaronder COSO ERM) en actualiteiten.
  •  De student beschrijft en beoordeelt het risicomanagementproces en de wijze waarop risicomanagement wordt georganiseerd binnen een organisatie en adviseert hierover. Hierbij gaat het om zowel het proces zoals dit wordt gevolgd als de inbedding in de organisatie.
  •  De student doorloopt, in een casus situatie, een risicomanagementproces op strategisch niveau, bestaande uit het inventariseren en evalueren van risico’s en het identificeren van risicobeheersingsmaatregelen, waarbij vastlegging plaats vindt in een risico-control matrix en geeft hierover aanbevelingen (advies geven) aan de organisatie (casus situatie).
  •  De student heeft kennis van verschillende vormen van veranderingen binnen een organisatie waarbij onderscheid wordt gemaakt in ontwerp- en ontwikkelgerichte transities.
  •  De student begrijpt - en is in staat om de eigen visie te verwoorden over – de rol van strategisch partner in business, onderdeel van de taken en verantwoordelijkheden van de business controller. In een persoonlijke reflectie beschrijft de student wat strategisch partner in business betekent binnen de processen van strategievorming, strategisch risicomanagement en verandermanagement in de organisatie. Ook reflecteert de student op de eigen rol bij het uitvoeren van de groepsopdrachten in deze module

Inhoud

Het vak Business Strategy & Risk bestaat uit de onderdelen strategie, strategisch risicomanagement en verandermanagement. Door middel van het bestuderen van de gangbare theorieën over deze onderwerpen en het groepsgewijs uitwerken van een casusopdrachten leert de student de organisatie te zien in de context van zijn omgeving. De student is in staat de omgeving van de organisatie te onderzoeken, de uitkomsten daarvan te vertalen naar een werkbare strategie en het bijbehorende systeem voor strategische risicobeheersing in te richten en daarover te adviseren. Vervolgens gaat de student aan de slag met de implementatie van de strategie en het beheerssysteem aan de hand van de meest gangbare theorieën uit het vak verandermanagement. De module is gerelateerd aan de module Business Control. Beide modules samen belichten de rol van een business controller of bedrijfseconoom als ondernemende professional in een organisatie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management