Vak: Innovatiewerkplaatsen/ Flexibele projecten credits: 5

Vakcode
FTAH18IWP3
Naam
Innovatiewerkplaatsen/ Flexibele projecten
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Beijert
Werkvormen
  • Individueel
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Innovatiewerkplaatsen/ Flexibele project - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student is in staat zowel mondeling als schriftelijk effectief in het Nederlands  en Engels te communiceren. De communicatie is gericht op advies en professionele meningsvorming. 
Daarnaast ontwikkelt de student zich o.b.v. het portfolio van eind jaar 2 op minimaal 2 van de onderstaande leeruitkomsten: 
  • De student toont onderzoekend vermogen als financiële beroepsbeoefenaar waarbij onder begeleiding in de beroepspraktijk  oplossingen/ keuzes worden verantwoord met een overstijgende en objectieve blik op praktijkvragen. 
  • De student toont schriftelijke vaardigheden gericht op rapporteren en adviseren in het Nederlands en Engels.
  • De student toont presentatievaardigheden in het Engels gericht op onderzoeksrapportage en advisering.
  • De student toon international awareness/ skills in een overzichtelijke internationale context.

Inhoud

Gedurende het eerste semester van het derde studiejaar werkt de student aan dit studieonderdeel. De student voert twee opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Voorwaarde is dat het opdrachten betreffen waarvan de onderwerpen raken aan een van de opleidingsleeruitkomsten van FTA. Eén opdracht betreft het leveren van een beroepsproduct inclusief een onderzoeksmatige onderbouwing. De andere opdracht voert de student uit in een internationale context. Deze opdracht voert de student uit tijdens de excursie naar Londen, binnen een Innovatiewerkplaats (IWP) of binnen het eigen netwerk van de student. Voor deze laatste twee mogelijkheden geldt dat de context ook internationaal moet zijn. In een IWP werken beroepspraktijk en onderwijs samen aan praktijkproblemen. Met deze flexibele projecten geven we bij FEM onder andere vorm aan voor financials belangrijke items als ondernemerschap, duurzaamheid en internationalisering. De flexibele projecten worden uitgevoerd in een vast team van twee studenten. De studenten zijn beginnende professionals en zijn samen verantwoordelijk voor het resultaat voor de opdrachtgever. De studenten worden begeleid en ondersteund door een coach.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management