Vak: Business Intelligence credits: 2

Vakcode
ITDB16BIN2
Naam
Business Intelligence
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Sibum
Werkvormen
  • Hoorcollege
Toetsen
  • Business Intelligence - Schriftelijk, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Leerdoelen BI theorie (tussen haakjes de Bloom’s kennisniveaus) (weging)
1. De student begrijpt wat Business Intelligence (BI) is en de betekenis ervan in bestuurlijke informatievoorziening voor de verschillende doelgroepen (inzicht) (10%)
2.De student begrijpt de principes van de systeemkunde en het steady state model en de relatie ervan met BI. (reproductie, inzicht) (25%)
3. De student kent en herkent de (meta)gegevensstructuren van Datawarehousing waaronder Datavault, relationele en multidimensionale  structuren en het omgaan met historie, en de betekenis van het onderscheid voor het beoogde doel. (reproductie, inzicht) (25%)
4. De student snapt de rol en potentie van bronsystemen, hun eventuele tekortkomingen en het belang van de verschillende manieren om daaraan data te onttrekken. (reproductie, inzicht) (20%)
5. De student kan de relevante idioom in dit kennisdomein uitleggen en de verschillen duiden (reproductie, inzicht) (20%)
 

Inhoud

De student leert van uit een theoretisch kader de concepten en de verschillende views op business intelligence en Datawarehousing. Waarbij zowel de bedrijfskundige kant als de concrete data hantering en beheersing ten behoeve van procesbesturing aan de orde komen
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT