Vak: Brugdomein trede 11 periode CD credits: 5

Vakcode
LDVB20BD11CD
Naam
Brugdomein trede 11 periode CD
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Knowledge & Understanding
Omgevingsgericht vermogen
MKU15 De afgestudeerde heeft een duidelijk beeld van zijn eigen kwaliteiten, beperkingen en rol in een samenwerking en staat open voor andere visies en ideeën.

Applying Knowledge & Understanding
Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen
MAKU23 De afgestudeerde signaleert, verwerkt en integreert in zijn docentschap relevante signalen uit de samenleving, zijn werkomgeving en zijn persoonlijk leven.

Making Judgements       
Omgevingsgericht
MMJ1 De afgestudeerde signaleert actuele ontwikkelingen in de internationale samenleving en verbindt deze aan de beroepspraktijk.
MMJ2 De afgestudeerde toont dat hij vakinhoudelijke ontwikkelingen van de internationale danssector volgt en kennis heeft van de diverse werkvelden en de veranderende beroepspraktijk.
MMJ5 De afgestudeerde toont inzicht in de functie en plaats van de kunsten in de samenleving en verwerkt die in zijn beroepspraktijk.
MMJ6 De afgestudeerde plaatst culturele ontwikkelingen (met name op het gebied van jeugdcultuur en interculturaliteit) in een maatschappelijke context en relateert deze aan het eigen vakgebied.
MMJ8 De afgestudeerde signaleert, verwerkt en integreert in zijn docentschap relevante signalen uit de samenleving, zijn werkomgeving en zijn persoonlijk leven.
Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen
MJ12 De afgestudeerde laat zien inzicht te hebben in de eigen sterke en minder sterke talenten en mogelijkheden in relatie met DAZ en met het onderwijs dat hij of zij verzorgt.

Learning Skills  
Kritisch reflectief en onderzoekend vermogen
MLS1 De afgestudeerde is een life-long-learner.
 

Inhoud

Brugdomein Praktijk: de praktijk-domeinonderdelen van dit domein hebben als doel de domeinonderdelen van andere domeinen te ondersteunen of staan op zichzelf zonder koppeling met andere domeinonderdelen. Binnen dit domein wordt ook ruimte gecreëerd om zowel modulair (in treden 9 en 10) als door middel van keuzeonderdelen het curriculum in te vullen. In het praktijkgedeelte van dit domein wordt een aantal onderdelen niet getentamineerd. Een aantal onderdelen wordt getoetst binnen de domeinen Danstechniek en Muziektheater.

Brugdomein Theorie: de theorie-domeinonderdelen van dit domein hebben als doel de domeinonderdelen van andere domeinen te ondersteunen of staan op zichzelf zonder koppeling met andere domeinonderdelen. In het kader van het domeinonderdeel Werkveldoriëntatie maakt de student bijvoorbeeld kennis met alle mogelijke vormen van kunst en kunstuitingen en een breed werkveld. In het theoriegedeelte van dit domein wordt een aantal onderdelen niet getentamineerd. Een aantal onderdelen wordt getoetst binnen het domein Onderwijs Theorie.

Dansanalyse
Dit domeindonderdeel omvat de theorie en de ontleding van de ballet, jazz- en PTMD-techniek.

Creatieve ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling heeft als doel de student te leren creatieve producten te ontwikkelen, waaronder het ontwerpen van choreografieën, het schrijven van teksten en het produceren van andere verschillende performing arts producten. Dit is een domeinoverstijgend onderdeel.

Werkveldoriëntatie
Werkveldoriëntatie in trede 9 en 10 heeft als doel inzicht te verschaffen in alle aspecten van het toekomstig werkveld als docent, podiumkunstenaar en als ondernemer, zowel nationaal als internationaal.

Individuele Performance Skills
Binnen het onderdeel Individual Perfromance Skills heeft de student de mogelijkheid zich in trede 11 en 12 verder individueel te verdiepen en te verbreden in zijn werkveldkeuze. De uren worden individueel ingericht.
 
Management, Organisatie & Ondernemerschap (MOO)
MOO heeft als doel de theoretische kennis en vaardigheden aan te leren over het managen van projecten. De student leert hiermee als ondernemer te managen en te produceren binnen het vakgebied. Dit onderdeel wordt niet getentamineerd, wel geëxamineerd binnen het COL Project in trede 12 in het domein Onderwijs Praktijk.

Performing Knowledge/ Onderwijs en Onderzoek
Dit domeinonderdeel brengt de theorie naar de praktijk.

Personal Development (PD)/Onderzoek
In PD wordt de student begeleid, in samenwerking met andere studenten of individueel, in hun studieloopbaan, projecten en uitwisselingsprogramma’s.

Persoonlijke Educatie Skills
Binnen het onderdeel Persoonlijke Educatie Skills heeft de student de mogelijkheid zich in trede 11 en 12  verder individueel te verdiepen en te verbreden in zijn werkveldkeuze. De student maakt een keuze voor een pakket A of een pakket B. Naast de methodiek moet er ook worden lesgegeven in die methode.

Praktische Internationale Orientatie (binnen PES en IPS)
Binnen het onderdeel Praktische Internationale Orientatie heeft de student de mogelijkheid zich in trede 12 individueel te verdiepen en te verbreden om zich als Performing artist in het Internationale werkveld te kunnen handhaven. De uren worden individueel ingericht.

Solfège/Muziek theorie
Solfège en Muziek theorie omvatten de theorie van muziek en het op het gehoor leren onderscheiden en het kunnen lezen van tonen en intervallen. Zie competenties domein Onderwijs Theorie. Solfège/Muziek theorie wordt in verschillende modules gegeven, waarbij studenten eerst in trede 9 module één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar module twee enz. Er zijn in totaal vier modules die moeten worden behaald.

Tapdans
Tapdans dient als basis voor de PTMD, maar is ook een zelfstandige danstechniek. Zie competenties domein Danstechniek. Tap wordt op verschillende niveaus gegeven, waarbij studenten eerst in trede 9 niveau één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar niveau twee (trede 10). Indien beide niveaus zijn behaald stroomt de student automatisch door naar de plus niveaus. Zie competenties domein Danstechniek.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts