Vak: Theorie trede 9 periode CD credits: 10

Vakcode
LDVP20TH9CD
Naam
Theorie trede 9 periode CD
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Combinatie van verschillende vakken.

Inhoud

De vaardighedenleerlijn zit besloten in de domeinen Danstechniek en Muziektheater. Naast de vaardighedenlijn loopt gedurende de gehele opleiding de praktijkleerlijn. De theoretische leerlijn zit onder meer in het domein Onderwijs Theorie, maar er wordt ook in de andere domeinen ondersteunende theorie aangeboden. De reflectieleerlijn verloopt via het portfolio en de projecten vormen een integratieleerlijn.

Danstechniek: in dit domein staat de beheersing van de danstechnische domeinonderdelen centraal. 

Muziektheater: in dit domein staat de beheersing van de muziektheatertechnische onderdelen centraal.

Onderwijs Theorie: in dit domein oriƫnteert de student zich op de onderwijspraktijk en maakt hij kennis met de onderwijskundige, didactische en methodische aspecten van het danskunstonderwijs. Daarnaast wordt in dit domein de theoretische achtergrond van de (podium)kunst verworven. In trede 9 wordt dit domein gecombineerd met het domein Theater Theorie van de opleiding Hbo-Bachelor Dans.

Onderwijs Praktijk: in dit domein woont de student lessen bij en observeert hij de dansdocent. Daarnaast leert hij zelfstandig lesgeven. Op deze manier wordt zijn bewustwording vergroot van zowel de praktijk van het lesgeven, als van de opbouw van een les. Ook maken de studenten in dit domein kennis met hun toekomstige werkveld. Studenten doen praktijkervaring op door middel van podiumpraktijkstages op een niveau dat past bij de studiefase waarin de student zich bevindt. In trede 9 wordt dit domein gecombineerd met het domein Theater Praktijk van de opleiding Hbo-Bachelor Dans.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts