Vak: Action Learning Opdracht 7 credits: 4

Vakcode
REDH2ALO7
Naam
Action Learning Opdracht 7
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
A.D. Hornstra
Werkvormen
  • Action learning
  • Werkcollege
Toetsen
  • Action Learning Opdracht 7 - Opdracht

Leeruitkomsten

De competenties adviseren en dossier managen worden behandeld.

- De student is in staat om voor verschillende typen belanghebbenden op te treden.
- De student kent diepgaand de processuele kanten bij het optreden bij zowel de bestuursrechter als de civiele rechter.
- De student kent de mogelijkheden om oplossingen buiten rechte te bereiken en is in staat om enkele daarvan toe te passen.
- De student is in staat de rechtspositie en de rechtsgevolgen te benoemen in een afgebakende, complexe juridische context.
- De student is in staat in deze afgebakende en complexe juridische context op basis van een afweging van de belangen van meerdere partijen tot een beslissing te komen.
- De student is in staat in deze gegeven afgebakende en complexe juridische context zijn beslissing te verantwoorden.

Inhoud

In dit blok staat de juridische verhouding tussen de overheid en burger centraal waarbij de nadruk ligt op de verhouding met decentrale overheden. De naam van dit blok is dan ook “Burger - Overheid  II”. Dit is een verdieping van blok 1.3 waar al eerder de verhouding tussen burger en overheid aan de orde is gekomen. In dit blok zal aandacht worden besteed aan o.a.  het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht. Deze vakken liggen ook ten grondslag aan de Action Learning Opdracht (hierna: ALO). In de AL-opdrachten komt dit tot uiting doordat je een annotatie moet schrijven en een verzoek- of verweerschrift moet schrijven in het kader van een procedure bij de voorzieningenrechter. Naast het juridische gedeelte zal je de theorie die in de andere vakken van het blok, te weten juridisch argumenteren en juridische kwaliteitszorg, wordt aangereikt, moeten toepassen bij de opdrachten van de ALO.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies