Vak: Projecten Overheid credits: 10

Vakcode
REVH20PRO
Naam
Projecten Overheid
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
M. den Uijl
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Projecten Overheid - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren
 
De beginnende beroepsbeoefenaar analyseert in een complexe situatie juridische vraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische en niet-juridische bronnen. De student maakt daarbij gebruik van praktijkgericht juridisch onderzoek en verantwoordt de daarin gemaakte keuzes: 
 
1.               De student brengt van een complexe juridische praktijksituatie en/of een open probleemstelling waarbij meerdere actoren een rol spelen, de feiten in kaart, maakt daarbij een ordening op juridische relevantie, formuleert van daaruit de rechtsvragen en kan deze schriftelijk en/of mondeling beantwoorden en verantwoorden.
 
Organiseren:
De beginnende beroepsbeoefenaar voert binnen een organisatie juridische werkprocessen effectief en efficiënt uit en stelt verbeteringen voor op het gebied van juridische processen of diensten in samenwerking met andere professionals: 
 
1.       De student houdt rekening met verschillende belangen binnen een organisatie en met de belangen van de omgeving waarin een organisatie opereert en incorporeert die in zijn handelswijze; 
2.       De student werkt samen met professionals van andere disciplines; 
3.       De student reflecteert en onderzoekt eigen normen, waarden en overtuigingen in de samenwerking met anderen;  
4.       De student stelt een juridisch projectdossier samen; 
5.       De student werkt adequaat binnen de digitale systemen van de organisatie; 
6.       De student plant en bewaakt termijnen en onderneemt acties die daaruit voortvloeien; 
7.       De student past de wet- en regelgeving rondom projectdossiers correct toe; 
8.       De student verantwoordt de toegankelijkheid, juistheid, volledigheid en overdraagbaarheid van het projectdossier.
 
Innoveren
De beginnende beroepsbeoefenaar signaleert actuele juridische ontwikkelingen in een complexe context, doet aanbevelingen na onderzoek en toont hierbij een ondernemende houding: 
1.       De student anticipeert op veranderingen in wet- en regelgeving; 
2.       De student betrekt relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen hierbij; 
3.        De student maakt de gevolgen inzichtelijk voor de eigen organisatie;  
4.        De student levert een bijdrage die een waardevolle toevoeging is aan de praktijk vanuit een onderzoekende en ondernemende houding, hiermee profileert de student zich in de organisatie.
 

Inhoud

Projecten Overheid

Een team van 4 studenten van de specialisatie Overheid gaat gedurende het project voor een werkveldorganisatie aan de slag met (internationaal georiënteerde) juridische praktijkvraagstukken. Deze praktijkvraagstukken kunnen heel divers van aard zijn.

In de projecten gaat het om je ondernemende en onderzoekende houding in combinatie met je juridische vakkennis. Je bent samen met je medestudenten van betekenis voor de organisatie door te ondersteunen in het oplossen van een probleem in de praktijk; en daarmee lever je ook een bijdrage aan de regio (engaged learning).

Je werkt samen met medestudenten, je coach en de opdrachtgever uit het werkveld.

De opdrachten voor de projecten haken aan bij de thema’s van de specialisatie.

Je maakt een beroepsproduct met een onderliggend adviesrapport/verantwoording. Daarnaast verricht  je andere werkzaamheden afhankelijk van het project (te denken valt aan het organiseren van een bijeenkomst met het oog op kennisdeling). Tot slot word je individueel beoordeeld op je ontwikkeling in de ondernemende en onderzoekende houding op niveau 3.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies