Vak: Stage 1 semester credits: 30

Vakcode
REVH8STG1
Naam
Stage 1 semester
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
J.C.W. Meijer
Werkvormen
  • Practicum / Training
  • Stage, werk
Toetsen
  • Stage 1 semester - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Dossier managen  De beginnende beroepsbeoefenaar legt een complex juridisch dossier aan. Hij beheert een dossier-systeem en bewaakt daarmee termijnen van meerdere dossiers. Hij draagt verantwoordelijkheid voor de overdracht van dossiers. Hij verantwoordt de correcte toepassing van wet- en regelgeving.
Organiseren  De beginnende beroepsbeoefenaar HBO-Rechten voert binnen een organisatie juridische werkprocessen effectief en efficiĆ«nt uit en stelt verbeteringen voor op gebied van juridische processen of diensten in samenwerking met andere professionals.  
 

Inhoud

Niveau: verdiepend (2)  
Inhoud:
Tijdens de stage functioneer je als junior HBO-jurist in een organisatie of bedrijf. Je werkt mee in de organisatie aan HBO-Rechten gerelateerde werkzaamheden en competenties. Daarnaast voer je een aantal stageopdrachten uit. Op deze wijze maak je kennis met het werkveld en bereid je je voor op de afstudeerfase. Je krijgt een goed beeld van de dagelijkse werkzaamheden van een HBO-jurist in jouw stageorganisatie. Door je stagewerkzaamheden werk je verder aan het verkrijgen van de vereiste beroepscompetenties. Het basis niveau van de competenties is gelegd in de eerste twee jaar door het onderwijs dat je gevolgd hebt. Nu breng je de competenties op een hoger niveau door je werkzaamheden in een organisatie.
Bijzonderheden:
- Studenten hebben een getekend stagecontract met de stage-instelling.

Beoordeling:Uitgewerkte beoordelingscriteria vind je in de handleiding.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies