Vak: Beroepswerkplaats 3 credits: 10

Vakcode
DBVB21BPW3
Naam
Beroepswerkplaats 3
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.M. Maring
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Intervisie
Toetsen

Leeruitkomsten

Professioneel ontwikkelingsplan
Dmv verschillende modellen onderzoeken studenten de eigen kwaliteiten en voorkeuren. Student krijgt inzicht in eigen sterke kanten en ontwikkelvragen
Student kan deze vragen omzetten en inzetten in een, LinkedIn pagina, een motivatiebrief, CV en uiteindelijk in een stageplan
Student kijkt vooruit naar stage en kan formuleren welke aandachtspunten op die plek aan de orde zijn en wat voor hem/haar van belang is

Schematisch overzicht
Schematisch overzicht van werkomgeving maken

De student gebruikt bronnen voor het ontwikkelen van een eigen geschreven motivatie en brengt zijn/haar motivatie helder in verband met de instellingen in het overzicht.
De student geeft de gegevens van het eigen ‘culturele netwerk’ in een schematisch overzicht met heldere vormgeving weer. 
De student ontwikkelt zijn kennis van de organisatiestructuur van de binnen- en buitenschoolse kunsteducatie in om voorbereid te zijn op een toekomstige werkplek.

Stageportfolio
Alle stage gerelateerde onderdelen

De student kan een helder beschrijving van de instelling maken (analyse instituut) 
De student kan zijn/haar stagedoelen SMART geformuleerd vastleggen met aandacht voor eigen professionele ontwikkeling
De student kan een beroepsproduct met kunstbeschouwelijke onderdeel ontwikkelen met aandacht voor de kunst educatieve ontwikkeling van het stage instelling   
De student kan zijn/haar beroepsproduct op een verantwoordelijk manier tijds de stageperiode testen waardoor de resultaten kunnen leiden naar specifiek conclusies   
De student kan een logboek bijhouden waarin alle aspecten van zijn/haar stage worden vastgelegd.  
De student kan reflecteren op stage deel 1 en deel 2 via het ABC model
Evaluatie stagebegeleider
De student kan een heldere samenvatting van het stagegesprek maken.  

Opdrachten ontwikkelassessments
De student reflecteert op zichzelf, de studie en het beroep in een voortdurend proces. Daar hoort bij dat de student feedback vraagt en reflecteert op ontvangen feedback. De student kan geïnformeerd door feedback en reflectie vervolgacties ondernemen. 
Reflectie gaat over de student zelf, student kan stilstaan bij eigen gevoel, gedachten, wil en handelen.

In het blog kan de student de voortgang van de studie, de voortgang binnen de opdrachten, de ontvangen feedback en de eigen reflectie bijhouden.
Eind blok 2 reflecteert de student in het ontwikkelassessment op het eigen leerproces in de stage en op welke wijze de stage connecties heeft met de rest van het onderzochte in de studie. De student kan verbindingen maken tussen de verschillende aspecten van het opleiding o.a. de ervaringen in het beroep (stage en projecten) artistiek onderzoek, de bronnen en culturele activiteiten en de theorie.

De mindmap techniek wordt gebruikt om helderheid te krijgen over de onderwerpen die voor de student van belang zijn om aan de orde te laten komen in het ontwikkelassessment.

De student onderzoekt de wereld van kunst en educatie, en kan eigen voorkeuren en fascinaties verzamelen en benoemen in een bronnenverzameling en in een lijst van ondernomen culturele activiteiten. Dit komt ook in het blog terecht
De student verhoudt zich tot relevante maatschappelijke ontwikkelingen in de diverse en geglobaliseerde samenleving en kan hiermee geïnformeerd handelen en dit toelichten in het ontwikkelassessment, de eigen bronnen, op stage.
  
 

Inhoud

Bij het vak Beroepswerkplaats houden we ons bezig met het deel van het beroep wat gaat over lesgeven, overdracht, kunsteducator zijn en ondernemerschap binnen de kunst- en cultuursector. 
Ook de studieloopbaanbegeleiding is hier aan de orde: welke studiekeuzes maak je en waarom?
Je kijkt vooruit en maakt plannen voor de studie als geheel en voor stage in het bijzonder

Je stage vormt de kern van dit vak. In de lessen Beroepswerkplaats bereid je je voor op stage door middel van verschillende opdrachten. We zoeken naar wat voor jou belangrijk is om voorafgaand aan je stage te leren. Welke kennis, welke vaardigheden, welke attitude hoort hierbij? Wat vind jij belangrijk als aankomend docent?

Reflectie en feedback zijn de kernwoorden die bij het leren horen. We willen jullie veel samen laten reflecteren op al het aanbod in de studie. Doel is dat je een eigen visie op het beroep vormt. Verweven met je eigen persoonlijke opvattingen en mogelijkheden. Uiteindelijk vormt dit je beroepsidentiteit.
Ook kan de student in de lessen, het blog, de reflecties, zijn/haar eigen blik op de omgeving verwoorden. We leven in een geglobaliseerde en diverse samenleving. Hoe verhoudt de student zich hiertoe? Welke plek neemt hij/zij in?
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva