Vak: Beroepswerkplaats blok 1 credits: 5

Vakcode
DBVP21BPW1
Naam
Beroepswerkplaats blok 1
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.M. Maring
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Onderwijs
  • Opdracht
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen

Leeruitkomsten

Start/kennismaking
De student kan het eigen werk presenteren en toelichten op de startschouw en in het Betonbos. De student kan zowel feedback geven als ontvangen.
De student kan reflecteren op doorgemaakte processen en ontvangen feedback bij de startschouw en Betonbos en van daaruit keuzes maken voor vervolgacties.
De student formuleert nav reflectie bij de start een plan voor blok 1 met eigen leervragen wat betreft de studie, in het startdocument.

Reflectie en feedback
De student reflecteert op zichzelf, de studie en het beroep in een voortdurend proces. Dat betekent dat de student feedback vraagt, reflecteert op ontvangen feedback en geïnformeerd door feedback en reflectie vervolgacties kan ondernemen.
In het blog kan de student de voortgang van de studie, de voortgang binnen de opdrachten, de ontvangen feedback en de eigen reflectie bijhouden.
Eind blok 1 reflecteert de student in woord, tekst of beeld (verslag, vlog, blog) op het eigen leerproces door adhv het abc model te focussen op ontvangen feedback, de eigen reflectie daarop en de vervolgacties die daarbij naar boven komen.
In het reflectieverslag (gesprek, verslag, vlog, blog) kan de student een geschikte situatie beschrijven, analyseren en conclusies trekken. Einddoel is dat student visie vormt wat betreft zichzelf, studie, beroep en beeldende ontwikkeling. Student kan reflectie over zichzelf laten gaan en stilstaan bij eigen aandeel/gevoel/gedachten

Omgevingsgericht
De student onderzoekt de wereld van kunst en educatie, en kan eigen voorkeuren en fascinaties verzamelen en benoemen in een bronnenverzameling en in een lijst van ondernomen culturele activiteiten. Dit komt ook in het blog terecht
De student verhoudt zich tot relevante maatschappelijke ontwikkelingen in de diverse en geglobaliseerde samenleving en kan hiermee geïnformeerd handelen en dit toelichten in het ontwikkelassessment, de eigen bronnen, op stage.

Twee workshops
De student heeft het model DA (het format) correct toegepast De leerdoelen zijn helder geformuleerd.
De beoordelingsmethode is consistent met de leerdoelen.
De student heeft bruikbaar lesmateriaal voor de workshops gemaakt.
De student kan een analyse geven van eigen communicatief gedrag, zowel in als voor een groep.
De student toont in zijn opdrachten te beschikken over elementaire kennis van communicatie en groepsprocessen.
De student kan een presentatie geven met een activerende start en daarbij kritiek omzetten in reflectie
 

Inhoud

Bij het vak Beroepswerkplaats houden we ons bezig met het deel van het beroep wat gaat over lesgeven, overdracht, kunsteducator zijn.
Ook de studieloopbaanbegeleiding is hier aan de orde: welke studiekeuzes maak je en waarom?
Je kijkt vooruit en maakt plannen voor de studie als geheel en voor stage in het bijzonder

Je stage vormt de kern van dit vak. In de lessen Beroepswerkplaats bereid je je voor op stage door middel van verschillende opdrachten. We zoeken naar wat voor jou belangrijk is om voorafgaand aan je stage te leren. Welke kennis, welke vaardigheden, welke attitude hoort hierbij? Wat vind jij belangrijk als aankomend docent?

Reflectie en feedback zijn de kernwoorden die bij het leren horen. We willen jullie veel samen laten reflecteren op al het aanbod in de studie. Doel is dat je een eigen visie op het beroep vormt. Verweven met je eigen persoonlijke opvattingen en mogelijkheden. Uiteindelijk vormt dit je beroepsidentiteit.
Ook kan de student in de lessen, het blog, de reflecties, zijn/haar eigen blik op de omgeving verwoorden. We leven in een geglobaliseerde en diverse samenleving. Hoe verhoudt de student zich hiertoe? Welke plek neemt hij/zij in?

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva