Vak: Studieloopbaanbegeleiding 3 credits: 1

Vakcode
FMVB18DNSSLB
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 3
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
T.A. Raatjes
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Studieloopbaanbegeleiding 3 - Opdracht

Leeruitkomsten

Hoofd leeruitkomst:

Maakt keuzes en plannen voor het vervolg van de studie en reflecteert op de studievoortgang.
 
De student:

  • Vergelijkt de mogelijkheden voor de invulling van het tweede en derde studiejaar (stage/minor)
  • Kiest en verantwoordt de invulling van het tweede en derde studiejaar.
  • Past de persoonlijke leerdoelen aan o.b.v. nieuwe informatie over het eigen functioneren en zet deze om in een concreet plan.
  • Reflecteert a.d.h.v. een voorgeschreven model op de voortgang die in het (vorig) studiejaar heeft plaatsgevonden.

Inhoud


In het tweede studiejaar ligt er veel nadruk op persoonlijke leerdoelen, reflecteren en het maken van keuzes. Dat laatste betreft de managementstage of het volgen van een minor (vrije keuzeruimte). Deze onderwerpen staan dan ook centraal in de gesprekken en is er vooral veel aandacht voor het feit dat je aan de instapvoorwaarden dient te voldoen om op managementstage te mogen gaan. 
In het derde studiejaar ligt er ook weer veel nadruk op persoonlijke leerdoelen, reflecteren en het maken van keuzes.  De individuele gesprekken studievoortgang en studiekeuze en het reflecteren van de managementstage en de minor kunnen per periode plaatsvinden naar behoefte van de student.
De gesprekspartner vanuit FM is de studieloopbaanbegeleider (SLB’er). De rode draad door de vier studiejaren heen zijn de gesprekken met de SLB’er. De rol van de SLB’er is die van coach, consulent, contactpersoon en contractpartner namens de opleiding.
De student maakt individuele afspraken met zijn/haar SLB’er over te ondernemen activiteiten die toegesneden zijn op de persoonlijke situatie. De SLB'er kan binnen de gestelde uren afspraken met de student maken voor opdrachten of het doen van een activiteit.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Future Environments