Vak: Fysiotherapeutisch zorg musculoskeletaal theorie credits: 6

Vakcode
FYVB16FTOT
Naam
Fysiotherapeutisch zorg musculoskeletaal theorie
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Ft-zorg musculoskeletaal theorie - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

1CD-FH. 1. De student kan aan een medestudent uitleggen welke essentiële vragen tijdens DTF-screening aan de cliënt gesteld moeten worden.
2CD-FH. 21. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 163. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 258. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 303. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een zogenoemd “geïndiceerd preventieplan” opstellen ten behoeve van een cliënt met een gedefinieerd verhoogd risico op ziekte.
INT 2CD- E/FH 4: De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, zijn fysiotherapeutisch handelen onderbouwen vanuit Engelstalige vakliteratuur.

Inhoud

Centraal tijdens deze cursus staat de patiënt met a-specifieke muskuloskeletale wervelkolomklachten in samenhang met de bovenste dan wel onderste extremiteit. De student krijgt in deze onderwijseenheid concepten aangereikt waarmee hij het klinisch redeneren bij de patiënt met a-specifieke klachten aan de wervelkolom verder vorm kan geven. In deze concepten staan de klachten centraal en de beïnvloedende biopsychosociale factoren. De student leert de modellen en concepten ten behoeve van het onderzoeken en behandelen van een patiënt met a-specifieke muskuloskeletale klachten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies