Vak: Fysiotherapeutisch zorg musculoskeletaal praktijk credits: 4

Vakcode
FYVB18FTOP
Naam
Fysiotherapeutisch zorg musculoskeletaal praktijk
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Ft-zorg musculoskeletaal praktijk - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

2CD-FH. 91. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 158. De student kan uitgaande van de bevindingen uit het fysiotherapeutisch onderzoek, in samenspraak met een medestudent/fysiotherapeut een fysiotherapeutische diagnose formuleren.
2CD-FH. 210. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-C. 24. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorlichting geven aan cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen.
2CD-C. 29. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.

Inhoud

Tijdens deze cursus leert de student de (beroeps)vaardigheden die bij het onderzoeken en behandelen van een patiënt met a-specifieke muskuloskeletale wervelkolomklachten van belang zijn. Het gaat om training van het klinisch redeneren, de correcte uitvoering van onderzoeks- en behandeltechnieken met bijbehorende adequate dosering. Daarnaast moet de student kunnen aangeven wat de indicaties zijn voor de verschillende technieken en welke plaats en opbouw zij hebben binnen het fysiotherapeutisch handelen. Ook moet aangegeven worden welke relaties er zijn met andere beroepsvaardigheden.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies