Vak: Fysiotherapeutisch zorg integratie praktijk credits: 4

Vakcode
FYVB20FTIP
Naam
Fysiotherapeutisch zorg integratie praktijk
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van Ark
Werkvormen
  • Patient Behandeling
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Communicatieve vaardigheden 2 - Vaardigheidstoets
  • FT-zorg integratie praktijk - Performance assessment

Leeruitkomsten

2CD-FH. 91. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 95. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 99. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.
2CD-FH. 108. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
2CD-FH. 109. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
2CD-FH. 210. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 214. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 218. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.
2CD-FH. 227. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
2CD-FH. 228. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
INT 3CD-FH 7: De student kan de informatie uit Engelstalige vakliteratuur in zijn klinisch handelen integreren.

Inhoud

Het fysiotherapeutisch handelen is gebaseerd op uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk. In deze cursus leert de student handelen conform de KNGF-richtlijnen, de Evidence statements en internationale richtlijnen op het gebied van muskuloskeletale-, neurologische- en viscerovasculaire gezondheids problemen. Kennis en beheersing van de inhoud van deze richtlijnen en statements draagt bij aan de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen. Het betreft een geïntegreerd blok fysiotherapie waarin herhaling en verdieping van de leerstof uit de blokken 1 t/m 7 zal plaatsvinden. De casuïstiek in deze cursus en in de integrale praktijktoets is gebaseerd op samengestelde problematiek.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies