Vak: Evidence Based Practice 1 credits: 2

Vakcode
FYVP16EBP1
Naam
Evidence Based Practice 1
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
A.P. Hodselmans
Werkvormen
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • EBP 1 - Presentatie

Leeruitkomsten

1BD-KD/W 1. De student kan in samenwerking met medestudenten binnen het EBP onderwijs een PICO-vraag opstellen. 
2BD-KD/W 2. De student kan in samenwerking met medestudenten binnen het EBP onderwijs informatiebehoefte over diagnose, prognose en therapie van eigen patiënten omzetten in beantwoordbare vragen (operationaliseren). 
1BD-KD/W 3. De student kan in samenwerking met medestudenten binnen het EBP onderwijs verschillende informatiebronnen raadplegen om voor een enkelvoudig gezondheidsprobleem het beste “bewijs” op te sporen in de literatuur (zoekstrategie).
1BD-KD/W 5. De student kan in samenwerking met een medestudent binnen het EBP onderwijs de validiteit en betrouwbaarheid van fysiotherapeutische meetinstrumenten verwoorden aan derden.
2BD-KD/W 6. De student kan binnen het EBP onderwijs de validiteit en betrouwbaarheid van fysiotherapeutische meetinstrumenten verwoorden aan derden
1BD-KD/W 31. De student kan in het kader van kennis delen in samenwerking met medestudenten een mondelinge presentatie geven aan studenten.
INT 1CD-C. De student kan in een onderwijssituatie de informatie uit Engelstalige vakliteratuur interpreteren en uitleggen aan medestudenten.
INT 1CD- FH. De student kan in een onderwijssituatie zijn fysiotherapeutisch handelen onderbouwen vanuit Engelstalige vakliteratuur.

Inhoud

Het leren zoeken van literatuur betreffende onderwerpen die betrekking hebben op fysiotherapie en orthopedische aandoeningen. Vandaag de dag wordt vanuit de maatschappij hoge eisen gesteld aan professioneel handelen. Ook fysiotherapeuten moeten richting cliënten en zorgverzekeraars aantonen dat hun fysiotherapeutische interventie vanuit wetenschappelijk oogpunt goed onderbouwd kan worden. Het handelen vanuit een goede intentie alleen geeft onvoldoende waarborg voor kwaliteit. Evidence based practice is daarom een must voor iedere fysiotherapeut. Tijdens het werk moet de fysiotherapeut kunnen handelen volgens de principes van ‘evidence based practice’.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies