Vak: Ondernemerschap 2 credits: 2

Vakcode
FYVP16OS2
Naam
Ondernemerschap 2
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
M.J. Hazeveld
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Ondernemende student - Opdracht

Leeruitkomsten

1OD-M 1. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, de fysiotherapeutische beroepsuitoefening en de context waarin deze wet- en regelgeving van toepassing is.
1OD-M 2. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, de beroepen in Nederland die zich met ziekte en gezondheid bezighouden.
1OD-M 3. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, de organisatie van de gezondheidszorg in Nederland en kent de plaats van fysiotherapie hierin.
1OD-M 10. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, de waarden en normen (beroepscodes) die gelden voor beroepen in Nederland die zich met ziekte en gezondheid bezig houden.
1OD-M 11. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, de rol van de beroepsorganisaties voor fysiotherapie in Nederland.
1OD-M 13. De student verwoordt binnen de onderwijssetting, uitgaande van de wetgeving, de rechten van patiƫnten die een indicatie voor fysiotherapie hebben.
1OD-M 43. De student kan als ondernemend persoon de eigen waarden en normen herkennen en verwoorden naar derden.
1OD-M 45. De student kan als ondernemend persoon zelfstandig de medisch ethische gedragsregels die gelden voor iedere zorgverlener, beschrijven.
1OD-M 47. De student kan als ondernemend persoon zelfstandig de voor de beroepsuitoefening van de fysiotherapeut geldende wet- en regelgeving benoemen. 



 

Inhoud

In dit tweede studieonderdeel van Ondernemerschap staan een aantal onderwerpen centraal. De student gaat zich verder verdiepen in projectmatig werken. Er wordt inzicht verworven in organisatie van de gezondheidszorg. De student maakt kennis met wet en regelgeving gerelateerd aan de gezondheidszorg in het algemeen en aan de fysiotherapie in het bijzonder.  Verder wordt het onderwerp netwerken via sociale media verder uitgewerkt en maakt de student kennis met personal branding. Aan de hand van werkvormen  die de ondernemendheid uitdagen  continueert de student het ontwikkelen en versterken van zijn/haar ondernemendheid. De inhoud van het onderdeel draagt bij aan de persoonsvorming van de student en daagt deze uit.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies