Vak: Studieloopbaanbegeleiding 1 credits: 1

Vakcode
FYVP16SLB1
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 1
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
M.W. van Ittersum
Werkvormen
  • Stage, werk
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Studieloopbaan 1 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

1BD-PH 1: De student kan onder supervisie van de SLB-er een reflectieverslag o.b.v. de reflectie cirkel van Korthagen schrijven.
1BD-PH 9: De student kan onder supervisie van de SLB-er zijn of haar portfolio aanleggen o.b.v. door de opleiding opgestelde criteria.
BD-PH-HMCZ-R1 De student kan reflecteren op het eigen gedrag door middel van 1) het eigen gedrag objectief waarnemen;  2) het eigen gedrag benoemen; 3) het eigen gedrag verhelderen; 4) het eigen gedrag verklaren en 5) de verkregen inzichten toepassen om het eigen professioneel handelen te verbeteren.
1OD-M 19 De student toont als ondernemend persoon prestatiegerichtheid door doelgericht eigen kwaliteiten te ontwikkelen in het kader van zijn persoonlijke ontwikkeling.

Inhoud

Het studieloopbaantraject is het onderdeel van de studie Fysiotherapie waarin de student leert een relatie te leggen tussen studie en het beroep Fysiotherapeut. Het gaat dus om het beroep van fysiotherapeut waarin sprake is van veel beroepsdilemma’s en een studie waarin veel keuzes gemaakt moeten kunnen worden. Dit vraagt om een leerproces bij de student waarin hij leert te organiseren en te plannen, verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gemaakte keuzen en de daaruit voortvloeiende acties vorm te kunnen geven. Zo leert hij richting te geven aan zijn studie binnen de fysiotherapie. Bij onze opleiding geldt het principe dat je als student de eerst verantwoordelijke bent voor je studie en je loopbaan. Je bent als het ware de regisseur van je studie.

Het thema van studieloopbaanbegeleiding 1 is: Kennis maken.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies