Vak: Fysiotherapeutisch zorg Bovenste Extremiteit en Wervelkolom theorie credits: 6

Vakcode
FYVP18FTBWT
Naam
Fysiotherapeutisch zorg Bovenste Extremiteit en Wervelkolom theorie
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Ft-zorg BovExtr & Wervelkolom theorie - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

1CD-FH. 1. De student kan aan een medestudent uitleggen welke essentiële vragen tijdens DTF-screening aan de cliënt gesteld moeten worden. 
1CD-FH. 20. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig muskuloskeletaal probleem. 
1CD-FH. 162. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig muskuloskeletaal probleem. 
1CD-FH. 257. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig muskuloskeletaal probleem.
INT 1CD-FH 1: De student kan in samenspraak met een medestudent in een onderwijssituatie zijn fysiotherapeutisch handelen onderbouwen vanuit Engelstalige vakliteratuur.

Inhoud

In de dagelijkse praktijk van de fysiotherapie zijn muskuloskeletale aandoeningen van de bovenste  extremiteit en de cervicale wervelkolom veel voorkomende problemen. Van de fysiotherapeut wordt verwacht dat hij in staat is om op een adequate wijze deze patiënten te onderzoeken en te behandelen. Tijdens deze cursus moet de student kunnen aantonen over voldoende anatomische (waaronder Anatomie in Vivo), medisch-biologische, gedragswetenschappelijke en fysiotherapeutische kennis te beschikken in relatie tot de bovenste extremiteit en cervicale wervelkolom. Deze kennis moet kunnen worden toegepast bij patiënten met muskuloskeletale gezondheidsproblemen van de bovenste extremiteit en de cervicale wervelkolom, ten behoeve van het fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies