Vak: Fysiotherapeutisch zorg Neurorevalidatie 1 praktijk credits: 3

Vakcode
FYVP18FTNP
Naam
Fysiotherapeutisch zorg Neurorevalidatie 1 praktijk
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
M.J. Hazeveld
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Ft-zorg Neurorevalidatie 1 praktijk - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

1CD-FH. 13. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig binnen een onderwijssetting een anamnese afnemen.
1CD-FH. 94. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 95. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
1CD-FH. 213. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 214. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
 

Inhoud

Zonder voldoende kennis en inzicht in de problematiek van de cliënt, is het voor de fysiotherapeut onmogelijk om aan de cliënt kwalitatief goede zorg te verlenen. De variatie van verschijnselen bij patiënten met neurologische problematiek is zeer groot. Patiënten met overeenkomstige diagnoses vertonen zeer wisselende klinische beelden. Om tijdens de beroepsbeoefening adequaat en patiënt specifiek te kunnen onderzoeken en behandelen, is voor de fysiotherapeut een brede kennis van de neurologie onontbeerlijk. Door actieve participatie in de praktijklessen wordt professionele groei beoogd in de uitvoering van onderzoek en behandelvaardigheden bij patiënten met een centraal of perifeer neurologische problematiek.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies