Vak: Keep on Moving praktijk credits: 3

Vakcode
FYVP18KOMP
Naam
Keep on Moving praktijk
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.P. Hodselmans
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Individueel
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Keep on Moving prakt - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

1CD-FH. 338. De student kan in opdracht van een docent zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een dreigend fysiek gezondheidsprobleem. 
1CD-FH. 339. De student kan in opdracht van een docent zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een dreigend fysiek gezondheidsprobleem. 
1CD-C. 47. De student kan in voor de cliënt begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorafgaand aan, tijdens en bij afronding van het fysiotherapeutisch handelen, zijn (deel)handeling uitleggen.

Inhoud

Van fysiotherapeuten wordt verwacht dat zij als professional in staat zijn om voor cliënten trainingsprogramma's te ontwerpen ter verbetering van kracht en uithoudingsvermogen en de cliënten te begeleiden tijdens de uitvoering van deze programma's. In deze cursus leert de student het uitvoeren van een onderzoek (diagnostiek) en het uitvoeren van een “behandeling”, begeleiding- en trainingsprogramma. De vaardigheden die geoefend worden hebben betrekking op: testen, meten en trainen, lesgeven, het geven van instructie bij oefenstof, en het informeren en adviseren ten aanzien van gezond gedrag.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies