Vak: Organisatie analyseren credits: 5

Vakcode
MIVB17PRG1
Naam
Organisatie analyseren
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Gomersbach
Werkvormen
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Organisaties en onderzoek - Opdracht

Leeruitkomsten

1. De student voert binnen een organisatie in zorg en welzijn interne en externe analyses uit, trekt hieruit conclusies en geeft strategische adviezen / aanbevelingen
2. De student onderzoekt het financiƫle beleid van een organisatie, bekritiseert deze en onderzoekt de samenhang met de productie en kwaliteit daarvan.
3. De student onderzoekt de informatiestromen binnen een organisatie, interpreteert de data en geeft aanbevelingen om de informatiebeheersing en -verspreiding te verbeteren.
4. De student bekritiseert binnen een organisatie de huidige marketingpraktijken en doet aanbevelingen voor verbeteringen.
5. De student onderzoekt op integrale wijze een organisatie en legt zijn bevindingen vast in een professioneel geschreven en methodologisch verantwoord verslag.

Competentieniveau: gevorderd

Inhoud

De student analyseert een organisatie die opereert binnen de domeinen Gezondheidszorg en/of Welzijn. Zowel de organisatie als de relevante externe omgeving worden geanalyseerd. In de organisatie worden in ieder geval het informatie-, financiele- en marketingbeleid geanalyseerd. Uiteindelijk wordt door de student een integrale organisatieanalyse uitgevoerd op basis waarvan gefundeerde aanbevelingen worden gegeven.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies