Vak: Effect evaluatie credits: 5

Vakcode
MIVB17PRG4
Naam
Effect evaluatie
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
E.B. Mulder
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Aanwezigheid (voorwaardelijk) - Aanwezigheid
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Kwaliteit borgen - project - Professioneel product

Leeruitkomsten

De doelen van het projectonderwijs zijn geformuleerd in de vorm van leeruitkomsten. Aan de onderstaande leeruitkomsten wordt in dit onderwijsblok gewerkt en dit vormt ook de basis voor de beoordeling van deze periode. De volgende leeruitkomsten zijn in Osiris opgenomen voor dit onderdeel MIVB17PRG4.

De student MiZ kan op gevorderd niveau m.b.t. het domein zorg & welzijn:
  1. uit de verschillende klassieke en actuele modellen die gebruikt kunnen worden in het effectevaluatie onderzoek de modellen uitkiezen, beargumenteren en toepassen, die relevant zijn voor het project.
  2. aantoonbaar een proactieve en positieve bijdrage leveren aan het proces binnen de projectgroep en de inhoud van het beroepsproduct, onder andere door met onderzoek en feiten onderbouwd een eigen mening weer te geven en de meningen van de andere groepsleden te waarderen en te respecteren.
  3. de uitkomst van het effectevaluatie onderzoek presenteren en documenteren op een heldere, inspirerende en zodanig constructieve wijze, dat de projectorganisatie in de gelegenheid is om dit type onderzoek in de toekomst zelf uit te voeren.
  4. de proactieve en positieve bijdrage aan het groepsproces en de inhoud van het beroepsproduct te verantwoorden, door een volledige en individueel procesverslag, voorzien van een tijdpad met inzet, kritische zelfreflectie en peerfeedback van de projectleden.

Competentieniveau: gevorderd

Inhoud

In dit blok werken studenten als groep aan een beroepsproduct wat de vorm heeft van een adviesrapport. Het advies geeft een compleet beeld hoe de organisatie kwaliteitszorg heeft ingericht en hoe doorgevoerde veranderingen worden verankert in de organisatie. Daarnaast worden aanbevelingen gedaan of de kwaliteitszorg en het borgen van veranderingen kunnen worden verbeterd en hoe dit kan gebeuren. Het rapport gaat ook in op de gevolgen die de aanpassingen hebben voor de organisatie op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies