Vak: Professionele Identiteit 2 credits: 5

Vakcode
MIVB19PID2
Naam
Professionele Identiteit 2
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
T. Delfos
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

1.  De student onderbouwt met passende voorbeelden uit de opleiding dat hij voldoet aan de 7 programma-leeruitkomsten van het opleidingsprofiel van MiZ op startbekwaam niveau.
 2. De student geeft betekenis aan eigen overtuigingen, normen en waarden, kwaliteiten en talenten en laat zien hoe dit van invloed is op zijn persoonlijk en professioneel handelen. 
3. De student onderbouwt zijn ‘persoonlijke vingerafdruk’  binnen de context van de opleiding en draagt op overtuigende wijze zijn visie uit op zorg, welzijn en leiderschap. 
4. De student Laat met passende voorbeelden zien dat hij ondernemend en kritisch is ten aanzien van eigen overwegingen en acties. 

Inhoud

Professionele Identiteit (PI) gaat over datgene wat jou onvervreemdbaar je kleur geeft op de verbinding van wie jij bent, het werk dat jij doet of gaat doen en de context waarin je dat doet. Je PI ligt in het hart van het zelf. Het is je persoonlijke vingerafdruk. Jij maakt deel uit van de context en deze context beïnvloedt jou. Wil je dat ZELF definiëren dan wordt dat best lastig. Dat ZELF is geen helder samenhangend geheel. Veel van dat ZELF is impliciet, komt toevallig bovendrijven en kent allerlei tegenstrijdige elementen. Dit ZELF is steeds in beweging omdat het sociaal van aard is. Het ZELF maakt keuzes, neemt initiatief en reguleert reacties op de omgeving (Baumeister, 2011).  
In al die beweeglijkheid is onze identiteit datgene wat ons herkenbaar maakt. 

Als literatuur gebruiken we het boek 'Mijn Binnenste Buiten', werken aan je professionele identiteit. Auteurs zijn Manon C.P. Ruijters, Gerritjan E.a. van Luin, Freerk Q.C. Wortelboer en collega's. De uitgever is management IMPACT, uitgave 2018 (ISBN:978 94 6276 2855). Dit boek heb je voorafgaand aan de lessen in je bezit. 

In het tweede semester (MIVB19PID2) gaan we dieper in op de professionele kant van jezelf en de situatie waar jij werkt of wilt werken. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies