Vak: Stage credits: 30

Vakcode
MIVB20STA4
Naam
Stage
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
T. Delfos
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen

Leeruitkomsten

1. analyseert de bedrijfsvoering van een werkeenheid en draagt bij aan vernieuwing hiervan, hierbij anticiperend op maatschappelijke ontwikkelingen en hun consequenties voor de organisatie/dienstverlening. 

2. levert een bijdrage aan het creëren van een permanente verander- en leercultuur op een werkeenheid, waarbij betrokkenen meer vanuit eigen kracht talenten, doelen en professionele verantwoordelijkheid opereren met duidelijke verbinding naar organisatie- c.q. maatschappelijke doelen. 

3. signaleert en benut kansen voor verbetering van de dienstverlening, voert verbeteringen zoveel als mogelijk door in co-creatie met de belangrijkste belanghebbenden en onderbouwt verbeteringen vanuit hun toegevoegde maatschappelijke waarde en de eigen visie op organiseren. 

4. laat een onderzoekende en kritische houding zien, verantwoordt overwegingen en acties op basis van evidence uit de beroepspraktijk en hun impact op (dienstverlenings)processen binnen de eigen organisatie. 

Inhoud

De stage in jaar 3 van de opleiding MiZ is een externe leersituatie, waarin de student zijn beroepspecifieke en algemene MIZ competenties (Bron: Opleidingsprofiel LoMiZ, 2018.)  in de praktijk ontwikkelt op beroepsvoorbereidend niveau.  

Tijdens de stage wordt de student in de gelegenheid gesteld om zich op een breed vlak te oriënteren op MIZ relevante werkzaamheden. De student ervaart daarbij de bedrijfskundige rol in zorg en welzijn. Dit is een spiegel voor het eigen toekomstig functioneren. 
Daarom is het hoofddoel van de stage jaar 3 als volgt omschreven:  
 
De student functioneert in een organisatie door MIZ-gerelateerde werkzaamheden uit te voeren. De student wordt zich bewust -voor wat betreft kennis en inzicht, vaardigheden en beroepshouding- van de eigen mogelijkheden en beperkingen in het toekomstige beroep. 

Vertaald naar de inhoud en uitvoering van de stage betekent dit voor de stageopdrachten dat de student: 
 -             voor de organisatie taken/opdrachten uitvoert op operationeel én tactisch niveau,  
               waarbij tenminste één van de opdrachten een onderzoekscomponent bevat. 
-              zich oriënteert op de interne en externe omgeving van de stage organisatie.  

En voor het participeren dat de student: 
-              tijdens de uitvoering van de hierboven genoemde activiteiten zijn sociale, communicatieve en zelfsturende competenties (verder) ontwikkelt. 
  

De stage vindt plaats in de periode september – eind januari, dan wel in de periode februari – begin juli. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies