Vak: Probleemgestuurd onderwijs semester 2, jaar 2 credits: 5

Vakcode
MIVB21PGOSEM4
Naam
Probleemgestuurd onderwijs semester 2, jaar 2
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Gomersbach
Werkvormen
  • Probleem gestuurd onderwijs
Toetsen

Leeruitkomsten

1) De student geeft zowel gevraagd als ongevraagd feedback op het functioneren van andere deelnemers. De student staat open voor respectvolle feedback van de andere leden en de tutor. De  
2) De student verzamelt op methodische wijze verschillende (relevante) informatiebronnen (bijv. literatuuronderzoek, laboratoriumexperiment, simulatie, veldwerk) en  presenteert op basis daarvan de juiste inhoud van het afgesproken deel van de uitkomst van de leervraag op een creatieve en duidelijke wijze.
 3) kan goed samenwerken binnen de tutorgroep, waarbij de student de analyse qua inhoud en perspectief verrijkt.  De student stelt  op een respectvolle wijze relevante vragen die bij hem of haar opkomen.
 4)  De student vormt een kritische eigen mening  middels het afwegen van verschillende bronnen en legt de mening desgevraagd uit aan andere studentleden. 
 

Inhoud

Met PGO onderwijs wordt beoogd je als student de verantwoordelijkheid (mede) neemt voor het onderwijs en richting geeft aan het leerproces met ondersteuning van de tutor. PGO wordt binnen het onderwijs van MiZ gebruikt om kennis van de inhoud te verrijken en de ontwikkeling van professionele vaardigheden als communicatie, probleemoplossende vermogen en zelfgestuurde leervaardigheden te bevorderen. Het onderwijsmateriaal bestaat uit taken die op verschillende wijzen en via verschillende media worden aangeboden, waardoor studenten op verschillende manieren de te behandelen stof dienen te benaderen. De complexiteit van het groepswerk wordt per semester hoger.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies