Vak: Probleemgestuurd onderwijs semester 1, jaar 1 credits: 5

Vakcode
MIVP21PGOSEM1
Naam
Probleemgestuurd onderwijs semester 1, jaar 1
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Gomersbach
Werkvormen
  • Probleem gestuurd onderwijs
Toetsen
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Professioneel handelen - Professioneel handelen

Leeruitkomsten

Student MiZ in de context Z&W op beginnend niveau :
1) Is in staat zijn om feedback van andere deelnemers en de tutor te gebruiken voor de eigen ontwikkeling en kan op een op een methodische wijze concrete en opbouwende feedback aan andere deelnemers geven.
2) De student MiZ maakt gebruik op methodische wijze gebruik van verschillende vormen van (relevante) informatiebronnen om meer over het onderwerp te weten te komen en laat dit zien in de uitwerking van de leerdoelen.
3) kan goed samenwerken binnen de tutorgroep, waarbij de student de eigen ontwikkeling kan bijsturen op basis van het handelen.
4) De student levert op een ondernemende en proactief wijze (procesmatig en methodisch) een wezenlijke bijdrage leveren aan de stappen van de 7-sprong in de verschillende rollen in de tutorgroep.
 

Inhoud

Met PGO onderwijs wordt beoogd je als student de verantwoordelijkheid (mede) neemt voor het onderwijs en richting geeft aan het leerproces met ondersteuning van de tutor. PGO wordt binnen het onderwijs van MiZ gebruikt om kennis van de inhoud te verrijken en de ontwikkeling van professionele vaardigheden als communicatie, probleemoplossende vermogen en zelfgestuurde leervaardigheden te bevorderen. Het onderwijsmateriaal bestaat uit taken die op verschillende wijzen en via verschillende media worden aangeboden, waardoor studenten op verschillende manieren de te behandelen stof dienen te benaderen. De complexiteit van het groepswerk wordt per semester hoger.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies