Vak: Professioneel Handelen 2 credits: 5

Vakcode
MIVP21PH2
Naam
Professioneel Handelen 2
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
I. Imholz
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Aanwezigheid - Aanwezigheid
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

De student kan een zakelijke en overtuigende boodschap mondeling formuleren en onderbouwen voor een specifiek publiek, waarbij hoofd- en bijzaken worden onderscheiden en waarbij bronnen worden verantwoord

De student kan zijn boodschap visualiseren met behulp van state of the art communicatieve middelen om af te stemmen op een specifieke doelgroep.

Inhoud


Professioneel handelen komt gedurende de opleiding terug met telkens een ander accent en oplopend in moeilijkheidsgraad. Het belang van communicatie voor de beroepsprofessional komt aan de orde. In dit semester leert de student dat communicatie een breed begrip is en niet stopt bij een gesprek of een brief. De student wordt zich bewust van de grote kracht van beeld en visuele communicatie. De student leert dat de stijl van communiceren verandert door de tijd én afhangt van het doel en de context. De student begrijpt dat de communicatie wordt beïnvloed door interculturele verschillen. De student denkt na over vormen van communicatie in de toekomst. De student maakt een filmpje gericht op de toekomst van de gezondheidszorg en gebruikt hiervoor creatieve werkvormen. De student legt uit aan anderen wat de vereisten zijn voor een digitale vorm van communicatie zoals social media, een website, animatie of een infographic. Daarnaast leert de student dit semester om helder en overtuigend te presenteren voor een publiek. Hij gebruikt daarbij eerder aangeleerde vaardigheden zoals het formuleren van een boodschap (semester 1) en het gebruiken van visuele ondersteuning. De student leert om tijdens zijn presentatie de interactie met het publiek te maken en om zijn boodschap non-verbaal en periverbaal te ondersteunen met gebaren, oogcontact en diverse stijlfiguren. 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies