Vak: Zorg en technologie credits: 5

Vakcode
MIVP21ZT2
Naam
Zorg en technologie
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

De student MiZ kan op beginnend niveau m.b.t. het domein zorg & welzijn:
  1. de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van technologie en zorg & welzijn reproduceren.
  2. de verschijningsvormen van technologie in zorg & welzijn benoemen en schetsen op welke manier deze kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de sector.
  3. ethische vragen en dilemma’s rondom technologie en de sector zorg & welzijn herkennen en hierop reflecteren.
  4. de theorie over wensen en behoeften van burgers (m.b.t. waardecreatie) en ontwerpprincipes toe passen op technologie ontwikkelingen in de sector zorg & welzijn.
  5. op een zakelijke en correcte wijze schriftelijk verslagleggen over bovengenoemde onderwerpen, conform de aangeleerde richtlijnen m.b.t. schrijfstijl, grammatica en bronvermelding.

Inhoud

In dit blok maak je kennis met het thema Zorg en Technologie, ook wel eHealth genoemd. Je leert in grote lijnen welke verschijningsvormen van zorg en technologie er zijn en wat de betekenis hiervan kan zijn voor burgers, professionals en organisaties. Er wordt door groepen MiZ studenten gedurende de hele periode intensief samengewerkt aan een eHealth project. Naast colleges van docenten van MBRT en MiZ is er ook een collegetour met elke week spraakmakende gastcolleges over onderwerpen die bij de stappen van de CeHRes Roadmap horen. De collegetour wordt verzorgd door verschillende docenten vanuit de HG maar ook vanuit het werkveld van zorg en welzijn over zaken die met eHealth te maken hebben. De collegetour wordt opgezet samen met docent van de opleiding Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken, MBRT. Je volgt de colleges ook samen met studenten van de MBRT, zij werken binnen hun opleiding ook aan dit onderwerp.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies