Vak: Verandermanagement credits: 4

Vakcode
PEDA18VER
Naam
Verandermanagement
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Dijk
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • TOETS-01 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  1. Levert een bijdrage aan de evaluatie van het pedagogisch beleid en/of onderwijsvisie van de organisatie, (betrekt het team hierbij en adviseert de leidinggevende hierover.
  2. Begeleidt collega’s bij de uitvoering van verbeterplannen.
  3. Voert gesprekken met externe partijen in het kader van samenwerking, afstemming of overdracht van kinderen (bijv. basisschool, BSO, centrum voor jeugd en gezin, consultatiebureau, etc.) en bewaakt hierbij de doorgaande lijn.
  4. Levert een bijdrage aan beleid rondom de samenwerking/overdracht met ketenpartners (bijv. basisschool, integraal kindcentrum, etc.).

Inhoud

Bij het doorvoeren van een verandering in de eigen organisatie is het belangrijk dat vanaf de start collega’s en management betrokken worden. De student leert welke weerstanden hij/zij hierbij tegen kan komen. Binnen de vaardighedenleerlijn krijg de student inzicht in dergelijke groepsdynamische processen en oefen hij/zij in de gespreksvoering hieromtrent.Daarnaast leert de student gespreksvaardigheden in contacten met andere organisaties. Dit vak is ondersteund aan het beroepsproduct dat in deze periode wordt uitgevoerd (Peda19ORO).
 
 
 
 

School(s)

  • Pedagogische Academie