Vak: Coaching collega's credits: 6

Vakcode
PEDA19COA
Naam
Coaching collega's
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Dijk
Werkvormen
  • Hoorcollege
Toetsen
  • TOETS-01 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Blok 2.2
·         De student adviseert en coacht vanuit actieleren en samenleren collega’s op het gebied van pedagogiek, didactiek, samenwerking en afstemming rondom het jonge kind (2.1 d).
·         De student analyseert het pedagogisch/didactisch handelen van collega’s en ouders/opvoeders en coacht hen hierbij, vanuit de binnen de organisatie gehanteerde pedagogische visie/VVE methode (2.1 e).
·         De student begeleidt en coacht collega’s bij de uitvoering van verbeterplannen en handelingsplannen (3.1 f).
·         De student adviseert collega’s in het aansluiten op de culturele achtergrond van kinderen in de groep (bijv. door de inrichting van de ruimte).(3.2 c)
De student reflecteert in een presentatie aan de hand van opnames uit zijn coachgesprekken op zijn eigen coachingshouding en ontwikkeling en zijn toepassing van de coachingsvaardigheden, waarbij hij aan bod laat komen in hoeverre hij: Werkt vanuit het T-GROW model en  coachingsvaardigheden inzet.

Inhoud

Blok 2.2 Coaching Collega’s
In het tweede deel van de cursus maak je kennis met de rol van coach en ontwikkel je daarin vaardigheden die je kunt inzetten wanneer je collega’s gaat coachen in de dagelijkse praktijk en in het werken met handelingsplannen. Deze coachende houding en de coachingsvaardigheden kun je tevens inzetten in contacten met ouders en andere betrokkenen in de samenwerking rondom een handelingsplan of kindgroeiplan.
 

School(s)

  • Pedagogische Academie