Vak: Practice 4 credits: 29

Vakcode
ARDM20PEP4
Naam
Practice 4
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
29
Taal
Nederlands
Coördinator
A.A.A. van Werd
Werkvormen
Toetsen
  • Practice 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten
De concrete invulling van het curriculum beroepservaring verschilt per student, zowel in de aard van de werkzaamheden of beroepservaringen als ook in de volgorde waarin deze worden opgedaan. Vanwege die verschillen in praktijksituaties bestaat het curriculum beroepservaring niet uit een uitgewerkt onderwijsprogramma. Het curriculum beroepservaring is een inhoudelijk kader, in de vorm van een matrix (zie bijlage 1 beroepspraktijkhandleiding) met handelingsniveaus en leerresultaten, gekoppeld aan de competenties. Deze matrix biedt helderheid
over de beroepservaringen, vaardigheden, kennis en inzichten die je geacht wordt op te doen tijdens het werken in de praktijk. Het spreekt zich niet uit over de wijze waarop en de volgorde waarin dat gebeurt. Dat kan en moet iedere student in grote mate zelf bepalen, uitgaande van de eigen praktijksituatie.
 

Inhoud

Inhoud
In het buitenschools curriculum ligt de nadruk op de ontwikkeling van competenties die relevant zijn voor de uitoefening van het beroep van architect.  Het centrale idee van het curriculum beroepservaring is dat je in de loop van de vierjarige opleiding, werkend bij een of meer architectenbureaus, met alle relevante aspecten van de beroepspraktijk van een architect in aanraking komt. De beroepservaring die je geacht wordt op te doen heeft betrekking op acht te onderscheiden gebieden waarvan er vier zijn gericht op algemene competenties (houding) en vier gericht op beroepscompetenties.

Werkvorm
Gedurende het studiejaar houd de student in een praktijkportfolio bij wat hij/zij heeft gedaan en daarvan heeft geleerd. Het portfolio heeft voornamelijk tot doel om inzicht te verwerven in de eigen ontwikkeling, omdat het veronderstelt dat de keuze in wat de student wel en niet documenteert relateert aan de competenties, leerresultaten en handelingsniveaus van het betreffende studiejaar.

Beoordeling
De beoordeling van het curriculum beroepservaring is competentiegericht opgezet. De beroepscompetenties van de Academie van Bouwkunst staan daarin centraal. Tijdens de beoordeling wordt vooral vastgesteld of je het gewenste competentieniveau hebt bereikt, te herleiden uit handelingsniveaus en leerresultaten. In het kader van het curriculum beroepservaring wordt iedere student per studiejaar één keer beoordeeld. Aan het einde van het studiejaar vindt een summatieve beoordeling plaats.
 
Studiebelasting
Hele jaar / 28 EC.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Future Environments