Vak: Duurzaam leiderschap credits: 15

Vakcode
AZLA17DLS
Naam
Duurzaam leiderschap
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
R.W.L. Kersjes
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student analyseert samen met betrokken medewerkers een organisatievraagstuk op methodisch verantwoorde wijze volgens de A3 methode en formuleert een verbetervoorstel dat logisch voortkomt uit de analyse en het gezamenlijk bepaalde doel.
  2. De student analyseert het vraagstuk op basis van feitenonderzoek en gebruikt daarvoor het aangereikte instrumentarium.
  3. De student formuleert samen met betrokkenen tegenmaatregelen die logisch voortkomen uit de analyse en die kunnen leiden tot de gewenste situatie.
  4. De student voert zijn verbeterplan, voor het organisatievraagstuk, uit in co- creatie met meerdere betrokken partijen en creƫert op overtuigende wijze draagvlak voor succesvolle invoering van de voorgestelde maatregelen.
  5. De student beschrijft zijn persoonlijke visie op duurzaam leiderschap, onderbouwt met relevante literatuur en legt uit welk gedrag, in de eigen werkcontext daar bij past.
  6. De student reflecteert op de eigen professionele ontwikkeling tijdens de opleiding.

Inhoud

In de afstudeermodule komen een aantal zaken van de Associate degree opleiding bij elkaar. Je komt met verbetervoorstellen ten aanzien van de effectiviteit en efficiency van werkprocessen en je leert hoe je hierbij methodologisch een verbeterplan kunt opzetten. Ook kijk je terug op je opleiding naar je eigen leiderschapsstijl en gedrag als leidinggevende/coƶrdinator en weet dat te verbinden met een visie op context.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies