Vak: Teamgericht leiding geven credits: 15

Vakcode
AZLA17TLG
Naam
Teamgericht leiding geven
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.M. van Dalen
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

 

  1. De student past relevante teamanalysemodellen methodisch toe bij het vaststellen van het teamfunctioneren van het eigen team.
  2. De student formuleert beargumenteerde doelstellingen op basis van de eigen analyse waarin verbetering van de taakvolwassenheid centraal staat.
  3. De student maakt met behulp van relevante theorie een inschatting van de eigen invloed als leidinggevende en integreert de beoogde eigen ontwikkeling in het verbeterplan.
  4. De student interpreteert de uitkomsten van de eigen uitgevoerde teamanalyse zorgvuldig.
  5. De student stelt verbeteracties vast op basis van een onderbouwde visie op teamontwikkeling en op basis van de concrete uitkomsten van de eigen analyse, waarbij teamontwikkeling op lange termijn het uitgangspunt is.
  6. De student reflecteert op het eigen handelen en constateert ontwikkel- en verbeterpunten.

Inhoud

In deze module analyseren we het teamfunctioneren aan de hand van verschillende modellen in relatie tot de teamdoelstellingen. De teamdoelstellingen zijn gerelateerd aan de succesfactoren van teamontwikkeling en ze worden gekoppeld aan de taakvolwassenheid en de ontwikkelingsfases van het team. Vanuit inzichten verkregen vanuit de analyse wordt een teamontwikkelplan opgesteld waarna de focus verschuift naar mogelijke interventies om het functioneren te verbeteren. Daarbij leer je draagvlak te creƫren om succesvol kwalteitsverbeteringen te realiseren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies