Vak: Chemie 3 MD credits: 3

Vakcode
BOVP15MDCHM3
Naam
Chemie 3 MD
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
S.A.B. Hermsen
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Chemie - Biochemie - Schriftelijk, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Na succesvolle afronding van deze module kan de student:
  • de (biologisch) belangrijkste mono-, di- en polysacchariden herkennen, benoemen en tekenen
  • de eigenschappen, chemische structuur en functie beschrijven van de (biologisch) belangrijkste mono-, di- en polysacchariden
  • de biologisch belangrijkste soorten vetten en vetcomplexen herkennen, benoemen en tekenen
  • de biologisch belangrijkste soorten vetten en vetcomplexen onderverdelen in verschillende klassen en hun functie, opbouw, chemische structuur en eigenschappen beschrijven
  • aminozuren, oligopeptiden en eiwitten tekenen, herkennen en benoemen
  • de eigenschappen, chemische samenstelling, chemische bindingen en structuur beschrijven van aminozuren, oligopeptiden en eiwitten
  • de verschillende klassen van enzymreacties herkennen en uitleggen en de enzymen bij de reacties kunnen benoemen
  • de regulatie van enzymen en factoren die daar van invloed op zijn beschrijven en eenvoudige berekeningen aan enzymkinetiek uitvoeren (Michaelis-Menten kinetiek)

Inhoud

Het vak chemie 3 behandelt de, uit biologisch oogpunt, belangrijkste macromoleculen: vetten, eiwitten, koolhydraten en enzymen. Tijdens de lessen wordt er ingegaan op de structuur, eigenschappen en chemische reacties van deze macromoleculen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Life Science & Technology