Vak: Chemie 3 MD credits: 3
- Vakcode
- BOVP15MDCHM3
- Naam
- Chemie 3 MD
- Studiejaar
- 2022-2023
- ECTS credits
- 3
- Taal
- Nederlands
- Coördinator
- S.A.B. Hermsen
- Werkvormen
-
- Hoorcollege
- Werkcollege
- Toetsen
-
- Chemie - Biochemie - Schriftelijk, organisatie ToetsCentrum
Leeruitkomsten
Na succesvolle afronding van deze module kan de student:
- de (biologisch) belangrijkste mono-, di- en polysacchariden herkennen, benoemen en tekenen
- de eigenschappen, chemische structuur en functie beschrijven van de (biologisch) belangrijkste mono-, di- en polysacchariden
- de biologisch belangrijkste soorten vetten en vetcomplexen herkennen, benoemen en tekenen
- de biologisch belangrijkste soorten vetten en vetcomplexen onderverdelen in verschillende klassen en hun functie, opbouw, chemische structuur en eigenschappen beschrijven
- aminozuren, oligopeptiden en eiwitten tekenen, herkennen en benoemen
- de eigenschappen, chemische samenstelling, chemische bindingen en structuur beschrijven van aminozuren, oligopeptiden en eiwitten
- de verschillende klassen van enzymreacties herkennen en uitleggen en de enzymen bij de reacties kunnen benoemen
- de regulatie van enzymen en factoren die daar van invloed op zijn beschrijven en eenvoudige berekeningen aan enzymkinetiek uitvoeren (Michaelis-Menten kinetiek)
Inhoud
Het vak chemie 3 behandelt de, uit biologisch oogpunt, belangrijkste macromoleculen: vetten, eiwitten, koolhydraten en enzymen. Tijdens de lessen wordt er ingegaan op de structuur, eigenschappen en chemische reacties van deze macromoleculen.
Opgenomen in opleiding(en)
School(s)
- Instituut voor Life Science & Technology